Vacante

Calatorie in Republica Moldova

Daca dorim cateva zile in afara tarii, insa nu suntem dispusi sa plecam la mari distante, Republica Moldova poate constitui o alegere inspirata. Este o locatie extrem de ofertanta din punct de vedere al punctelor turistice si in plus, vom avea cu cine sa vorbim in romana. Cu ce ajungem in Republica Moldova caprianaCa sa ajungi cat mai repede, poti lua avionul, pe ruta Bucuresti – Chisinau. Pretul unui bilet dus – intors pentru sfarsitul anului 2007 este cam de 170 de euro. O alta varianta o reprezinta trenul. Pentru confort, avem posibilitatea sa alegem o cuseta la un vagon de dormit. Locuri stravechi pe care le vizitam Una dintre bogatiile turistice ale tarii consta in manastiri . Acestea au aparut initial ca schituri, cu bisericute construite din lemn, sau ca locasuri sapate direct in stanca. Astazi, acestea au fost inlocuite de piatra si caramida . In afara de biserica in sine, manastirile contin cladiri auxiliare, destinate chiliilor, activitatilor gospodaresti sau de creatie. Gratie climei si masivelor verzi pe care sunt amplasate, pe unele dintre ele au fost cultivate gradini, vita de vie, livezi. Unele dintre cele mai vechi manastiri sunt Capriana, pomenita in documente in jurul anului 1420 si mănăstirea Vărzăreşti, atestata cam in aceeasi perioada. lacAlte monumente care trebuie vizitate sunt cele de arhitectura fortificata. In Republica Moldova se gasesc cetati din evul mediu , care au jucat pe vremuri roluri defensive. Cele mai cunoscute sunt cetatile Soroca, Hotin, Cetatea Alba si Tighina. Alte constructii vechi care fac parte din istoria tarii sunt reprezentate de situri, grote, necropole, valuri, asezari, mozaicuri, statui, reliefe, compozitii monumentale. Este bine de stiut

  • Clima. Temperat continentala moderata. soroca
  • Monumente ale naturii. Exista specii ierboase care sunt plante rare endemice, aflate in rezervatii, dar si in afara lor. Unele dintre ele sunt plante medicinale . Alaturi de flora, mai este si o parte din fauna protejata de catre lege, peste 100 de specii de animale. Monumente ale naturii, cu valoare turistica, stiintifica, culturala, istoria si ecologica sunt complexul Rasnov, reciful Stanca Mare, pestera Emil Racovita, cateva defileuri precum Trinca sau Fetesti.
  • Capitala.. Chisinau, centru comercial si industrial al Moldovei
  • Moneda oficiala. Leul moldovenesc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea