Vacante

#singur in vacanta #vacanta in grup #vacanta

Calatorie in grup versus individual II

Calatoriile pe cont propriu se fac in general in interes de serviciu sau pentru alt scop precis. Sunt mai putini aceia care aleg sa-si petreaca singuri vacanta.

Exista insa cazuri in care nu avem sau nu vrem o persoana care sa ne insoteasca. Avantajele unei calatorii pe cont propriu sunt mai importante sau mai mici decat dezavantajele?

Avantaje pentru calatoria pe cont propriu Timpul tau este numai al tau.

Daca ai chef sa stai multe ore intr-un anumit loc, cel mai simplu este sa fii singur. Se poate sa ai numai o singura zi la dispozitie pentru a vedea Luvrul. Tu poti rezista 9 ore plimbandu-te prin imensele cladiri, nu trebuie sa-ti faci griji decat in privinta ta.

Inveti limbi straine. Multi turisti care au calatorit in strainatate pe cont propriu sustin ca la intoarcere aveau mult mai multe cunostinte de limba straina decat la plecare. Acest lucru se datoreaza faptului ca singur fiind, te bazezi doar pe tine si vrand-nevrand, intri in discutie cu un numar mai mare de persoane. Nevoia de interactiune de obliga sa faci efortul de a te intelege cu un strain. Daca insa esti insotit, ai tendinta sa vorbesti mai putin si eventual sa lasi pe altul sau sa faci cu schimbul.

Afli ce fel de calator si om esti. Calatoria pe cont propriu iti dezvaluie ca esti o persoana independenta, careia ii place sa fie propriul sau sef. In plus, inveti multe despre tine insuti. Iti testezi limitele si realizezi uneori ca esti mai puternic decat credeai. Devii mai increzator in sine, mai experimentat.

Romantism. In cazurile fericite, in cursul unei calatori ai sansa de a cunoaste pe cineva care se va dovedi in viitor o persoana extrem de importanta in viata ta. Sansele de a te apropia de aceasta sunt mai mari atunci cand nu esti insotit, gradul de intimitate dintre voi creste. turista shopping

Dezavantaje pentru calatoria pe cont propriu Suplimente single.

Preturile la cazare sunt in cele mai multe cazuri mai mari pentru camerele de tip single. Toate cheltuielile de pe drum sunt suportate numai de tine.

Vulnerabilitate. Este mai greu sa te aperi fiind singur intr-o tara straina, fie ca este vorba despre atacuri sau furturi , fie ca este vorba despre cei care ofera servicii nejustificat de scumpe turistilor neexperimentati.

Locuri inabordabile pentru turistii singuri. Daca vrei de exemplu sa inoti cu delfinii sau sa ajungi in unele tari din Orient, trebuie sa fii insotit.

Tu esti singurul responsabil. Intr-o calatorie pe cont propriu, nu ai nici un ajutor permanent, care sa se ocupe de anumite detalii, cat timp te odihnesti tu. Trebuie sa planifici calatoria in cele mai mici amanunte si sa fii permanent cu ochii in patru. Acest lucru se poate sa-ti rapeasca din energie si sa te bucuri mai putin de locurile vizitate. Daca vrei sa stii care sunt avantajele si dezavantajele calatoriei in grup, citeste prima parte a acestui articol aici. Excursie pe cont propriu in America de Nord

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea