Vacante

#calatorii #avion #turism

Calatoreste inteligent cu avionul I

Calatoria cu avionul este destul de stresanta, chiar si pentru pasagerii care calatoresc des astfel. Companiile aeriene si agentiile de turism vin in ajutorul turistilor cu informatii si sfaturi, pentru a le face calatoria cat mai usoara.

In final, insa, tot pasagerul este cel care trebuie sa se informeze, pentru a avea cat mai putine batai de cap.

Rezervarea biletului de avion si reglemantari

Cand ne rezervam biletul,  avem tendinta naturala de a gasi un zbor cat mai ieftin, dar totodata cu maximum de siguranta. Un bilet cumparat la o euro + taxele de aeroport.

Un alt lucru de care trebuie sa tinem seama il reprezinta reglementarile interne ale aeroportului si companiei aeriene. Unitatea care iti elibereaza biletul este obligata sa te informeze despre greutatea maxima acceptata la bagaje, costuri suplimentare, taxe de aeroport, posibile reclamatii, etc.

Insista sa ti se mentioneze toate aspectele, pentru ca exista agenti care se grabesc sa vanda biletul, castigand astfel un comision. Unele lucruri pot fi omise, pe moment, desi ele reprezinta o informatie utila. De exemplu poti opta pentru un bilet dus-intors cu data de plecare fixa, sau pentru un bilet in care data de intoarcere poate fi amanata, contra unei taxe suplimentare. In functie de destinatie, suma poate sa se ridice la cateva milioane de lei vechi.

Daca esti in strainatate si cauti bilet de avion ca sa te intorci in tara, incearca sa gasesti si agentiile romanesti locale. Ai posibilitatea de a vorbi in romana cu operatorii si chiar de a beneficia de un tarif avantajos.

Nu este suficient sa cunosti politica aeroportului de unde pleci, ci si pe cea de sosire, sau de escala, acolo unde este cazul. De exemplu, obiecte pe care in Romania le poti lua in bagajul de mana se poate sa-ti fie oprite de autoritatile aeroportului pe care ajungi, sau sa fie acceptate numai daca sunt puse in bagajele de cala.

Servicii in sprijinul pasagerilor

Companiile aeriente si agentiile de turism care se ocupa cu vanzarea biletelor de avion pun la dispozitia pasagerilor diverse servicii utile pe tot parcursul calatoriei.

Un serviciu oferit inainte sa ajungi la aeroport este cel despre trafic. Cu numai un sms primesti date in timp real despre trafic, pentru a sti cat iti ia sa ajungi, fara sa te stresezi.

Simuleaza online escala

Daca ai un zbor mai lung, daca vei ajunge pe un aeroport international care iti este strain si vrei sa stii chiar de acasa la ce sa te astepti, foloseste “ghidul calatorului”. Site-urile companiilor aeriene ofera astfel de servicii pe site-urile lor oficiale. Aceste programe interactive sunt foarte utile si pentru persoanele care fac escala si nu sunt dispusa sa se descurce la fata locului, ci doresc informatii preliminare.

Astfel, plecand din Bucuresti in Montreal, cu escala in Paris, poti face o simulare in “Ghidul calatorului”, inserand informatiile de pe biletul de avion. Vei primi informatii si schite despre zborul de corespondenta, terminalul si poarta la care cobori in Paris, terminalul si poarta la care vei lua avionul urmator pentru Montreal.

Astfel stii inca de acasa daca este cazul sa traversezi o buna parte din aeroport in directia opusa, sau daca avionul tau de legatura pleaca chiar din acelasi terminal. Pentru cei care nu au calatorit mult cu avionul si pentru cei care au legaturi imediate (escale de 60, 90 de minute), timpul este foarte pretios, in conditiile in care check-in -ul incepe cu 2 ore inainte de decolare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea