Vacante

#vacanta #Coachsurfing #calatoreste gratuit

Calatoreste gratuit cu programul "Coachsurfing"

Cauti metode cat mai interesante si cat mai accesibile pentru a calatori? Una dintre cele mai populare solutii este Coachsurfingul, un proiect care este un fel de "retea de ospitalitate". Este foarte cunoscut sub numele de "gazduire pe canapea" si mai ales pe retelele de socializare, precum Facebook sau MySpace. Acest program se concentreaza pe gazduirea reciproca a membrilor, proveniti din orice colt al lumii. In plus, cel mai mare beneficiu al acestui program este gratuitatea.


Cum intri in comunitati

In general, accesul in aceste comunitati este destul de rapid. Gasesti numeroase grupuri pe retelele de socializare sau pe internet. Dupa ce devii membru al unei comunitati, trebuie doar sa iti mai completezi un profil cu date personale, precum hobby-uri, convingeri, locurile unde ai calatorit sau unde ai vrea sa calatoresti. De asemenea, trebuie sa specifici pe profil si numarul camerelor disponibile pe care le ai si cat timp esti dispus sa gazduiesti pe cineva.

Coachsurfingul se adreseaza in general persoanelor foarte deschise la nou, dispuse sa merga pe incredere.


Cum se pot verifica persoanele-gazda

Pentru ca oricine poate avea totusi o mare retinere in a pleca intr-un loc strain si mai ales sa se cazeze la o persoana pe care nu a vazut-o niciodata, site-ul acestui program, couchsurfing.com, a creat cateva moduri de a verifica utilizatorii.

Pentru o donatie de 25 de dolari, site-ul ofera famililor care se inscriu in program un cod de recunoastere permanenta a resedintei, asa ca, in cazul in care nu gasesti persoana la care vrei sa te cazezi dupa acest cod, ar fi bine sa te reorientezi.

"Surferi" anteriori sunt o alta modalitate rapida de a afla cat mai multe date despre gazdele comunitatii. Acestia lasa in general pe profilul lor comentarii obiective despre cum au decurs lucrurile intr-un anumit loc. Astfel, poti afla care sunt gazdele perfecte si iubite de catre cei mai multi "surferi".


De ce sa optezi pentru coachsurfing

Nu exista o varietate de beneficii pe care sa ti le ofere coachsurfingul, insa este una dintre cele mai usoare si placute maniere de a cunoaste alte persoane, culturi si obiceiuri din orice colt al lumii, direct de la sursa: familiile care isi deschid larg usile pentru a-ti spune bun venit.

Sursa foto: eurotravelblog.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea