Vacante

#bagaj #popasuri #gel antibacterian #servetele umede #calatorie autocar #confort #autocar

Calatoreste confortabil si in siguranta in autocar

O lunga calatorie cu autocarul poate fi o adevarata provocare, in special cand este vorba despre odihna si confort. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti ce sa faci pentru a putea calatori confortabil cu autocarul.

Pasi de urmat

Pasul 1. Durata. Afla cat dureaza drumul, daca este in timpul zilei sau noaptea si daca exista criterii de ocupare a locurilor. In functie de aceste informatii, poti lua unele masuri pentru a avea o calatorie confortabila si in siguranta.

Pasul 2. Bagajul. Incearca sa nu ai la tine foarte multe genti. Daca faci mai multe opriri, in diverse locuri, iar bagajul este descarcat si incarcat succesiv, va trebui sa ai grija in mod personal ca acesta sa fie pus in autocar de fiecare data, la plecare. Cu cat ai mai putine genti, cu atat iti va fi mai usor.

Pasul 3. Toaleta. Autocarele moderne au toaleta proprie, la standarde europene. Aceasta poate fi folosita fara probleme, neexistand mirosuri neplacute sau alte inconveniente. Intreaba inainte de calatorie agentia prin care pleci, pentru a primi toate informatiile necesare. Este bine sa te informezi si asupra numarului de opriri care vor fi facute pe drum (popasuri). Asigura-te ca ai la tine ceva maruntis, daca toaleta publica poate fi folosita contra cost. Este bine, de asemenea, sa ai servetele de hartie la tine si servetele umede . In loc de servetele poti folosi un gel antibacterian . De obicei se vinde in sticlute mici, care nu ocupa loc mult in bagaj. Acesta poate sa-ti fie de foarte mare ajutor cand vrei sa te dezinfectezi si nu ai la indemana apa si sapun.

Pasul 4. Mancare si bautura. Agentia sau tour operatorul prin care calatoresti pune de obicei la dispozitia turistilor sticle cu apa plata pe tot parcursul calatoriei. In unele situatii, se pot oferi si snacksuri. Intereseaza-te de dinainte care sunt facilitatile sau serviciile oferite. Poti sa-ti iei la tine o gustare usoara, daca nu vrei sa te bazezi pe ceea ce ai putea primi. Buzunarul elastic prins pe spatele scaunului din fata ta este foarte bun pentru a depozita sticla cu apa, reviste si alte obiecte. Mesele pliante din autocar nu functioneaza chiar asa cum ar trebui, din cauza trepidatiilor.

Pasul 5. Gimnastica. Cand se fac opriri pe traseu, iesi din autocar cateva minute, sa te dezmortesti. Nu conteaza ca nu ai treaba la baie, ca nu fumezi si nici nu te intereseaza magazinul de suveniruri din acea statie/acel popas. Important este sa stai la aer si sa faci putina miscare.

Picioarele, spatele si gatul sunt portiunile corpului care “intepenesc” cel mai repede, de la statul mult in aceeasi pozitie. Oricat de greu iti este sa renunti la locul tau si sa cobori pentru doar cateva minute, efectul asupra organismului va fi benefic. Poti sa-ti iei si aparatul foto cu tine. Nu se stie niciodata ce lucruri interesante vei vedea afara.

interior autocarPasul 6. Accesorii pentru confort. Intr-un autocar cu multi oameni, niciodata aerul conditionat nu va fi dat pe nivelul care sa multumeasca pe toata lumea. Cineva va suferi intotdeauna de frig sau de cald. Pentru a te feri de efectele nedorite ale aerului conditionat, fixeaza butonul aflat deasupra ta, astfel incat jeturile de aer sa nu vina niciodata direct spre tine. Poti sa-ti iei de acasa si o esarfa, mai ales daca ai probleme cu spatele sau cu gatul. Te va proteja de curentii de aer si de variatiile de temperatura.

Pentru somn, o perna gonflabila de voiaj este extrem de confortabila. Iti mentine gatul drept si iti permite sa te odihnesti mult mai bine decat daca ai improviza o perna dintr-o haina groasa. Detalii despre acest produs gasesti aici.

Pasul 7. Locuri. In cazul in care exista suficient spatiu, alege un loc unde poti sta singur. La drum lung, poti foarte bine sa te plimbi prin autocar, socializand, povestind si facandu-ti prieteni. Daca insa nimeresti langa cineva, s-ar putea ca numeroasele ore ale calatoriei sa ti se para duble, in cazul in care acea persoana este una antipatica.

Pasul 8. Activitate. Ocupa-ti timpul citind, jucand jocuri sau facand lucruri care te tin ocupat. Timpul va trece mai repede. Ipodul este alt accesoriu care-ti poate folosi.

 

 Lucruri de care vei avea nevoie

  • Bagaj redus
  • Perna de voiaj, esarfa
  • Gustare&apa
  • Servetele&gel antibacterian
  • Carti&jocuri&Ipod

 

Sfaturi & Avertismente

• Oricat de mult pregatesti o calatorie in autocar, tot vor exista elemente variabile. Persoanele care au calatorit de mai multe ori cu autocarul pe distante mari au putut observa ca temperatura difera mult, in functie de locul ales. Exista autocare unde aerul rece  (aerul conditionat) predomina in prima jumatate, in timp ce in cealalta parte este prea cald; exista autocare in care in spate este mai racoare decat in fata.

Aceste variatii tin de sistemul de climatizare , de preferintele soferului, de atentia ghidului sau insotitorului de grup pentru bunastarea calatorilor etc. Este cel mai bine sa te asezi undeva pe la mijloc. Un loc mai spatios gasesti pe randul de scaune imediat inainte de usa de la mijloc sau pe randul de scaune aflate dupa aceasta usa.

Ai facut vreodata un drum lung cu autocarul? Povesteste-ne cum te-ai descurcat si cum ti-ai asigurat o calatorie confortabila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea