Vacante

Budapesta, orasul de pe Dunare

Daca iti doresti sa mergi intr-un loc nou, plin de obiective turistice , dar apropiat de casa, Budapesta este fara indoiala unul dintre orasele cele mai nimerite pentru o vacanta sau un weekend. Capitala Ungariei se intinde pe ambele maluri ale Dunarii, impartindu-se in doua : in est Pesta, iar in vest, Buda. I se mai spune “Mireasa” si “Perla Dunarii”. Una dintre marile atractii in Budapesta, pentru turistii veniti aici, sunt plimbarile cu vaporasul, care adesea se transforma in adevarate croaziere, cu muzica si cina romantica , pentru o seara de neuitat. Ce trebuie sa vizitezi neaparat Budapest StationIn Budapesta unul dintre cele mai importante obiective turistice este Parlamentul. Pretul unui bilet, in jur de 2300 Huf. Este un edificiu impresionant, aflat in piata Kossuth Lajos si are nu mai putin de 29 de porti. Aici gasesti Sfanta Coroana si insemnele incoronarii. In centrul istoric intra in Biserica Parohiala din Piata 15 Martie, in Cladirea Sinagogii, care este cea mai mare din Europa si care include si Muzeul Evreiesc. Mai sunt Muzeul National Maghiar, cu arhitectura clasica, Muzeul de Arta Decorativa si fosta Casa a Postei. Pentru Biserica Sfantul Stefan platesti cam 300 HUF. Cladirea cu arhitectura neoclasica ascunde in interior o cruce o cruce greceasca. Pentru o panorama a orasului Budapesta poti urca in domul bisericii cu unul dintre lifturi, contra unei sume de aproximativ 500 HUF. Este bine sa stii eroi budapesta

  • Palatul Parlamentului. Ia-ti bilet din timp la obiective importante precum Palatul Parlamentului, deoarece exista posibilitatea sa se epuizeze in prima jumatate a zilei. Daca arati pasaportul sau buletinul de cetatean UE, intrarea este libera.
  • Parcari. Daca circuli cu masina personala , incearca sa eviti parcarile din centru, unde preturile sunt destul de mari. Verifica daca parcarea in cauza are un numar limitat de ore. Poti circula usor cu transportul in comun, care te costa mai putin.
  • Carduri turistice. Exista facilitati precum Budapesta Card, in care sunt incluse intrari gratuite la obiective turistice precum muzeele, zoo si chiar transport pentru 2 zile. Pe langa gratuitati sunt si reduceri la plimbari cu vaporasul, Aquarium etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea