Vacante

#turism #bilete low cost #bilet avion #costuri bilet #pret bilet avion

Bilete de avion low cost: ce este bine sa stii

Zborurile low cost sunt atractive gratie preturilor mici practicate, insa pentru a beneficia cu adevarat de avantajele acestor oferte trebuie sa cunosti termenii si conditiile companiei.

1. Rezervarea facuta din timp

Cu cat faci rezervarea mai devreme, cu atat pretul platit va fi mai mic. Pretul se schimba, insa, la diferenta de cateva minute. Cel mai mic pret anuntat este disponibil numai pentru cateva locuri din avion si acestea sunt rezervate primele, chiar si cu 6 luni inainte. La pretul anuntat se adauga taxele de zbor, care sunt adesea egale sau mai mari decat pretul de baza al biletului de avion.

2. Bagajul de cala

Pentru bagajul de cala platesti suplimentar, iar preturile si conditiile difera in functie de companie. Pentru un bagaj de cala se plateste o taxa intre 15 si 25 euro, in functie de factori stabiliti de catre companie, precum durata zborului, data la care are loc cursa respectiva etc.

3. Servicii pentru care platesti suplimenar

In cazul unei curse low cost, se plateste suplimentar pentru servicii si facilitati care la companiile de linie sunt incluse in pretul calatoriei: mancare, entertainment la bordul aeronavei, perne etc.

4. Schimbari in privinta zborului

Cand cumperi bilete de avion low cost, este bine sa ai in vedere faptul ca exista posibilitatea de a fi schimbate datele de zbor de catre compania aeriana in cauza. In unele cazuri poate fi vorba despre o diferenta de cateva zile. Din acest motiv, cand trebuie obligatoriu sa fii la destinatie intr-o perioada bine determinata, biletele de avion low cost sunt riscante. Cand ai o intalnire de afaceri in alta tara, cand trebuie sa ajungi la un eveniment, cand ti se da concediu de la serviciu la o data fixa, cand ai rezervat camera la hotel cu garantie sau in oricare alt caz in care nu-ti permiti sa fii flexibil, ia-ti masuri de precautie. O alta problema care apare mai des o reprezinta intarzierile.

Cursa la care ai bilet de avion poate fi anulata. In caz de anulare, citeste de la inceput termenii si conditiile companiei, in special pentru a vedea procedura in cazul in care anularea are loc din motive care nu au legatura cu compania aeriana. In cazul in care ai platit putin pe biletul de avion, rambursarea sumei nu va fi suficienta pentru a putea cumpara un nou bilet de avion. Exista, insa, asigurari de calatorie pe care le poti cumpara pentru ca astfel de situatii sa fie rezolvate usor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea