Vacante

#b`estfest #concert #festival #turism cultural #turism de concert #cazare b'estfest

B'estfest aduce turisti straini la Bucuresti

Cel mai mare festival muzical din Romania aduce turisti din tara si de peste hotare in capitala, pentru a asculta nume precum Motorhead sau The Stooges. Astfel, festivalul contribuie la turismul cultural si de concert, Bucurestiul fiind in principal o destinatie de business.

B'estfest a fost declarat "Evenimentul turistic al anului 2008” in cadrul galei "Superlativele turismului romanesc", conform unui comunicat emis de EMAGIC. Daca de obicei pachete pentru concerte ale agentiilor de turism se adreseaza turistilor romani care merg in vacanta la spectacolele din Europa, festivalul B'estfest este o oportunitate pentru capitala de a atrage si alt gen de turisti, in afara celor veniti cu afaceri. „Consideram ca B'estfest reprezinta o investitie eficienta in dezvoltarea turismului si a economiei, cu un impact social si cultural major asupra comunitatii. Pana acum am avut spectatori atat din Bucuresti si din tara, cat si din afara Romaniei, din Bulgaria, Ungaria, Moldova, Germania, Marea Britanie, Franta, S.U.A., Canada si chiar Australia. Noi vedem in B'estfest un catalizator al turismului cultural, ce contribuie la dezvoltarea identitatii locale, promovarea valorilor nationale si a interschimbului cultural. Incepand cu editia din acest an ne vom concentra si mai mult eforturile in atragerea de spectatori straini, scopul fiind acela de a oferi Romaniei si Bucurestiului nu doar un festival muzical de succes, ci si un adevarat punct de atractie turistica pe harta culturala internationala” a declarat Laura Coroianu, director executiv Emagic.

Cazare la B'estfest

In general, in perioadele cu evenimente importante , hotelurile si celelalte unitati de cazare practica preturi mai mari decat cele obisnuite. Cei care vor apela la o pensiune, vor plati 145 RON pe noapte, pentru categoria 3 margarete. Exista insa si posibilitatea de a sta la prieteni: site-ul oficial B'estfest are o sectiune speciala, B'estfest Sleepover, unde poti gasi oferte de cazare la persoane fizice, care locuiesc in Bucuresti si care au disponibil; un spatiu de dormit. Tot pe site se posteaza ofertele hotelurilor, campingurilor si unitatilor turistice care-si ofera serviciile pe toata durata festivalului. 

Laura Coroianu & Guido Janssens (Emagic)B'estfest 2009

Cea de-a treia editie a festivalului se va desfasura in complexul Romexpo din Bucuresti, intre 2 – 5 iulie 2009. In acest an, cap de afis va fi trupa Manowar, intrata in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai zgomotoasa din lume. Cantaretul american de punk-rock Iggy Pop va sustine primul sau concert in Romania.

Informatii despre vacantele la concertele din 2009 gasesti in articolul Vacante cu masti, valsuri si tobe pentru 2009

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea