Vacante

#turism #atractii turistice #sfaturi vacanta # atractii turistice vacanta

Avantajele de a vizita mai putine atractii turistice in vacanta

Pe site-urile de socializare, utilizatorii isi pot pune la profil tarile si orasele vizitate. Prietenii vor intotdeauna sa stie unde ai fost in vacanta si, nu de putine ori iti spun ca ei au vazut mai mult decat tine. Este un fel de presiune constanta sa calatoresti in cat mai multe locuri, sa vezi cele mai vechi obiective turistice sau sa participi la cele mai faimoase targuri si festivaluri din lume. Cu toate acestea, exista unele avantaje incontestabile in intr-un program relaxat de vacanta.

"Less is more" spune un proverb. Iata motivele pentru care este mai bine sa ai o vacanta linistita, cu un program lejer, care include numai cateva atractii turistice:

Vacanta nu este o competitie

Multi oameni se lauda cu cate tari au vazut, cate orase au vizitat si ce program diversificat au avut in vacanta. De aici pornesc comparatiile si frustrarile. In realitate, insa, nu exista o reteta ideala pentru toti cei care calatoresc.

Fiecare individ are nevoie de altceva pentru a fi satisfacut in vacanta. De aceea, ideea de competitie nici nu ar trebui sa apara. Chiar daca ai prieteni care au bifat trei tari intr-o saptamana, se poate ca un astfel de tur de forta sa fie o experienta extraordinara pentru ei, dar sa nu fie benefic si in cazul tau.

Se poate ca pentru tine, o saptamana de vis sa fie intr-o vila inchiriata in Toscana sau pe Coasta de Azur, impreuna cu prietenii sau familia. Te vei bucura de confort in mijlocul naturii si vei putea face oricand excursii in imprejurimi, sa vezi atractiile zonei si sa gusti din preparatele locale.

Viziteaza si cunoaste in profunzime

Un avantaj al unei vacante cu un program relaxat il constituie timpul pe care il ai la dispozitie. In loc sa faci un circuit al Germaniei in care sa vizitezi cate o zi sau cateva ore cele mai importante destinatii turistice, poti petrece cateva zile intr-un oras medieval mai putin cunoscut, precum Donauworth.

In acest fel, ai sansa sa simti atmosfera locala, sa intri in ritmul vietii de aici si sa descoperi obiective turistice deosebit de frumoase, chiar daca nu se afla in topurile internationale. Cand ai un program relaxat de vacanta, scapi de stres, nu traiesti mereu cu grija "Ce urmeaza pe lista?" si ai ocazia sa cunosti localnicii si sa intelegi mai bine cultura locala.

Fto: worldtraveledfamily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea