Vacante

#austria #innsbruck #bad gastein #kitzbuhel

Austria, destinatie de top pentru sarbatorile de iarna

Austria figureaza in topul preferintelor turistilor romani in iarna 2008 – 2009. Va prezentam cateva oferte pentru sarbatorile de iarna, in unele dintre cele mai cautate statiuni austriece .

In iarna 2008 – 2009, destinatia externa preferata de romani va fi Austria, anunta Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), citat de Ziarul Financiar. "Peste 30% din totalul celor care-si petrec vacantele in strainatate se duc in Austria” , declara Traian Badulescu, conform aceleasi surse.

Austria este o destinatie predilecta pentru iarna, in special in perioada Anului Nou. Statiunile montane ofera posibilitatea practicarii sporturilor de iarna si organizeaza excursii si tururi in natura (drumetii cu faclii si vin fiert) sau la obiectivele turistice.

Serviciile si facilitatile oferite sunt pentru intreaga familie. Copiii beneficiaza de reduceri la masa si cazare, au locuri de joaca special amenajate, scoli de schi cu instructori specializati si gradinite. Pentru parinti si copii este recomandata o vizita intr-o piata de Craciun, organizata in diverse zone, precum Salzburg, Zell am See si Kitzbuehl. Turistii gasesc hoteluri care accepta animalele de companie. Pentru acestea, cazarea poate fi gratuita, cum se intampla in localitatea Itter, sau contra cost, 43 euro pe saptamana, in orasul turistic St. Johann, din Tirol.

Sarbatorile de iarna in Innsbruck

Innsbruck ocupa un loc de top in lista celor mai apreciate statiuni de iarna din Alpi. Aflat  in Valea Inn, orasul are ca principala sursa de venit turismul, gratie facilitatilor sportive, in sezonul de iarna si in cel estival. De doua ori au fost organizate aici Jocurile Olimpice de Iarna. Cu un ski pass cumparat pentru o perioada intre 3 si 7 zile, ai acces in mai multe zone de schi (exemple: Nordpark, Patscherkofel, Axamer Lizum), la teleferic si la autobuzele de legatura (ski bus). Pentru 3 zile, un astfel de pass costa 102 euro de persoana.

Pe langa numeroasele posibilitati de a practica sporturi de iarna, in Innsbruck turistii au si alte variante de petrecere a timpului liber. Pot vizita atractiile din zona, ca de exemplu Castelul Ambras, din secolul al XVI-lea sau Catedrala St. Jacob, din secolul al XVIII-lea, cu altar de marmura, in stil baroc.

Daca vrei sa-ti petreci revelionul in Innsbruck, platesti 535 euro pentru o saptamana, conform ofertei Ella Traveland. Pachetul include o excursie de 6 zile cu autocarul, cu vizite la obiectivele turistice din Budapesta , Viena, Munchen si Innsbruck. Cina festiva de revelion este optionala.

Pentru perioada sarbatorilor de iarna, Flynova lanseaza oferta pentru Alpii Austrieci, in parteneriat cu “Tui Incoming apls&cities”. “Am decis sa oferim vacanţe in Austria impreuna cu partenerul TUI Incoming alps&cities. Consideram ca astfel vom putea asigura un raport optim calitate/pret pentru iubitorii sporturilor de iarna care vor alege serviciile oferite de Flynova.”, a declarat Raimondas Useckas, Director Executiv FLYNOVA, intr-un comunicat al companiei. Turistii romani pot alege 7 nopti de cazare intr-o statiune austriaca, intr-una din pensiunile sau hotelurile din oferta, de 3 si 4 stele. In Innsbruck, o saptamana intr-un hotel de 3 stele costa 388 euro pentru o camera dubla.  Pentru copiii intre 4 si 12 ani, sejurul costa 299 euro, iar pentru cei intre 2 si 4 ani, 199 euro. Oferta include cazare cu mic dejun.

Sarbatori de iarna in spa: Bad Gastein

Situat in Parcul National Hohe Tauern, Bad Gastein este o statiune balneo renumita pentru apele termale. Iubitorii de sporturi de iarna pot veni aici cu familia, pentru a beneficia de programele si activitatile recreative. Copiii cu varste mici pot fi lasati peste zi la gradinitele din statiune. Tot pentru copii exista un Fun Center si un Kids Park. Copiii incepatori pot urma cursurile de schi cu instructori specializati, la scoala de schi a statiunii. Adultii experimentati au posibilitatea sa incerce catararea pe gheata. Ghizii ofera asistenta pentru alegerea echipamentului potrivit. Un ski pass costa 66.50 euro pentru o zi si jumatate, conform site-ului oficial Gastein.

In Bad Gastein, un sejur de 7 nopti ajunge la 660 euro, pentru o camera dubla. Oferta include cazarea cu demipensiune, intr-un hotel de 3 stele si cina festiva de revelion, conform ofertei turism .

Kitzbuhel, sarbatori in Tirol

O destinatie austriaca atragatoare este statiunea sportiva de iarna Kitzbuhel. Deoarece se afla intre muntii Hahnenkamm si Kitzbuhler Horn, este alegerea potrivita pentru o vacanta la altitudine, unde sa practici sporturi de sezon. Se ajunge usor in Kitzbuhel, fiind situata la 95 km de Innsbruck, 80 km de Salzburg si 120 km de Munchen. Zona este cunoscuta in special pentru ca aici se desfasoara iarna competitia mondiala de schi, la Hahnenkamm, iar vara se organizeaza campionatul de tenis.

Turistii gasesc aici restaurante, cafenele, discoteci, si pot sa-si petreaca serile la cinema sau in cazino-ul statiunii. Alte activitati includ plimbari cu sanii trase de cai, tenis in sali acoperite sau inot in piscine interioare. Gratie paletei diversificate de servicii, statiunea este o destinatie potrivita atat pentru familii, cat si pentru cei singuri.

O saptamana la un hotel de 3 stele costa 364 euro de persoana, conform agentiei Solis Travel, sau 75 euro pe noapte, daca alegi perioada Anului Nou (cazare cu demipensiune).

 

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea