Vacante

#austria.info #austria-viena-panorama #austria # ski austria #spa austria # gastronomie austria

Austria: ai ajuns. Traieste din plin!

Aceasta combinatie unica dintre natura, spiritul tanar si o grija deosebita pentru traditii este cea care transforma Austria intr-o experienta de neuitat. Pe langa mult iubitele , Austria va ofera si plimbari idilice prin natura intacta, bai revigorante in apele termale, o seara magica la Opera, un dans imperial pe scena unui bal sau cadourile realizate cu suflet din pietele de Craciun.

Dar Austria este perfecta in special datorita locuitorilor ei, poate cele mai sarmante gazde, care anticipeaza nevoile si dorintele oaspetilor si le implinesc cu promptitudine si delicatete. Caldura lor, atitudinea profund umana, abilitatea innascuta de a savura ce-i mai bun in viata, usurinta, seninatatea, abordarea relaxata sunt proprii locuitorilor Austriei. Aici, muchiile aspre ale vietii sunt "rotunjite" si imblanzite, iar partile frumoase - savurate din plin.

Va invitam asadar la o incursiune in aceasta tara perfecta, cu o cultura bogata, natura salbatica si folclor unic, unde ospitalitatea e la rang de lege, unde arta si istoria infiltreaza fiecare clipa a prezentului.
 

Distractie totala la schi
 

Odata ce ati schiat in Austria, veti ramane devotati acestui leagan unic al sporturilor de iarna. Ce va ofera Austria in plus fata de alte locuri? O varietate nemarginita de atractii, nenumarate regiuni de schi, de la cele mari, internationale, pana la cele intime, pentru familii, cu cele mai bine pregatite partii si siguranta zapezii garantata chiar si atunci cand natura uita sa cearna fulgii de nea cu generozitate.

Austria este locul ideal in care poti sa iti descoperi pasiunea pentru schi. Regiuni intregi s-au specializat pe facilitati pentru incepatori: astfel aici veli gasi printre altele multe partii line cu coborari usoare si instructori de schi devotati si rabdatori. Tot de ce aveti nevoie este putin curaj si vointa! Nu aveti echipamentul necesar? Nici o problema: in Austria acesta se poate inchiria de peste tot, la preturi accesibile si calitate foarte buna.

Iar daca sunteti un adevarat pasionat de schi, singurul loc unde puteti sa experimentati toate genurile de coborari este tot Austria. Alegerea este dificila: partiile negre denivelate sau zapada pufoasa si stralucitoare nepreparata? Si in Austria se poate si mai mult: adevaratii cunoscatori vor cu siguranta sa urce cat mai sus - acolo unde pe partii zapada este neatinsa si doar cativa alti pasionati se incumeteaza la astfel de experiente. Opt ghetari ofera pe tot parcursul anului o siguranta totala a zapezii si cea mai mare placere a sporturilor albe. Nu numai panorama este aici sus atat de frumoasa incat iti taie respiratia - ci si cristalele de zapada sunt pe ghetar mai fine si mai pufoase.

Nici cei mici nu sunt lasati deoparte in Austria. Astfel ca vacanta in familie sa fie cat mai placuta, imaginatia austriecilor a creat o serie de facilitati speciale pentru cei mici, precum solutii de urcare in instalatiile de cablu, un program propriu de distractie de vacanta, cursuri de schi pentru copii sau meniuri speciale pentru juniori.
 

Funpark Austria
 

Inca de la primele curbe pulsul incepe sa creasca – dar adevarata explozie de adrenalina vine cand prinzi viteza, iar momentul pe care il savurezi cel mai mult este atunci cand esti in aer. Iar una din marile placeri a unui rider este cu siguranta zapada proaspata si pufoasa, de pe pantele salbatice, departe de partiile amenajate sau de rails. Este de neegalat sentimentul avut dimineata devreme, in varf de munte, lasand primele urme pe zapada ca pulberea! Dar putini reusesc sa se trezeasca imediat dupa rasaritul soarelui, deoarece pentru multi acesta reprezinta sfarsitul noptii.

Si asta e de inteles, caci distractia intr-un funpark din Austria nu lasa nicio dorinta neindeplinita: aici se pot vedea cele mai noi filme pe ecrane video imense, se poate degusta o bautura in fata semineului iar in zonele de relaxare se pot aduna noi forte, ca de exemplu pentru petrecerile care au loc in fiecare noapte cu trupe live si DJ... si cine se mai gandeste sa mearga la culcare?
 

Magia cabanelor
 

Dupa aventura pe muntii austrieci, unii abia asteapta sa se catere pe scaunele de bar din cluburi, iar altii se aduna intr-un grup intim si vesel in jurul sobelor calde sau isi ofera o cina excelenta la unul dintre restaurantele gourmet din apropierea partiei. In muntii Austriei „après ski“ incepe inca de cand se pun schiurile in picioare: nenumaratele cabane si baruri de pe marginea partiilor sunt prea imbietoare pentru a fi trecute cu vederea.
 

Gastronomie
 

O tara care stie sa traiasca frumos stie sa traiasca si bine. Mai mult, stie sa ofere si oaspetilor sai savorile si deliciile unui lifestyle rafinat de secole, isi cultiva si perfectioneaza mostenirile - inclusiv cele culinare -, pentru a le face accesibile oricui. Restaurante premiate, vinuri de renume mondial, regiuni batute de toti gurmanzii lumii pentru oferte gastronomice unice, preparate din recolte locale. Toate contureaza pasiunea, creativitatea si entuziasmul hedonistic austriac, la care sunt invitati toti cei ce trec granitele tarii. Triada snitel-strudel- snaps s-a nascut in Austria; iar cine pleaca din Viena fara sa fi gustat o felie de tort Sacher, mai ca a venit degeaba pana aici...
 


 

Balsam pentru suflet
 

Nimic nu se compara cu sentimentul pe care ti-l ofera o vizita la Spa dupa o intreaga zi pe partie. Apa termala din bazine, mainile magice a maseurului si aromele revigorante din sauna, realizeaza minuni asupra corpului care a stat intreaga zi in aerul racoros de afara. Austria se mandreste cu o multitudine de centre termale in special in apropierea partiilor de schi, care impresioneaza atat prin serviciile oferite, cat si prin arhitectura deosebita si inovativa si ambientul corespunzator. O cura de wellness in Austria inseamna deconectare totala, relaxare si o stare de binefacere de neegalat.
 

Variante in aer liber
 

Cum ar fi ca voi doi sa porniti la o drumetie romantica pe cararile serpuite, oprindu-va sa luati pranzul la o cabana cu o panorama de o frumusete inegalabila? Sau sa va plimbati seara cu sania trasa de cai admirand luminile care impodobesc muntii din jur? Sau la sanius prin padure sau cu patinele pe lacul inghetat? Cel mai important este ca din multitudinea de optiuni sa alegeti ce vi se potriveste cel mai bine. Aceasta este reteta pentru o vacanta perfecta!
 

Magia Craciunului sub cerul liber
 

Saptamanile de dinaintea Craciunului aduc in Austria romanticele piete de Craciun si farmecul Adventului. Intreaga atmosfera este cuprinsa de mirosul de scortisoara, castane coapte si de o urma de nostalgie. In timp ce va delectati cu emotionantele colinde care rasuna in aceste piete, puteti sa achizitionati obiecte unicat care se vand numai cu aceasta ocazie cum ar fi diverse podoabe pentru pomul de Craciun , lumanari, jucarii din lemn si multe altele. Sau puteti gusta din bunatatile specific austriece care le gasiti doar in aceasta perioada: turta dulce, mere coapte sau sa va incalziti cu un punch de portocale.   


 

Plimbare prin oras
 

Fie ca sunteti in Viena, Salzburg sau Innsbruck, fiecare oras austriac are o poveste interesanta pe care merita sa o descoperiti. Puteti sa va simtiti pentru o seara ca Sisi si Franz participand la unul din fastuoasele baluri care au loc in salile palatelor, cetatilor si castelelor sau sa asistati la un spectacol de balet, opera sau de ce nu muzicaluri contemporane. Nu puteti rata nenumaratele expozitii cu opere de arta unice in lume adapostite de muzeele din toata tara si sa va rasfatati seara cu un meniu de cinci stele. Si in nenumaratele boutique-uri ale designerilor autohtoni sau internationali cu siguranta veti gasi cadoul potrivit pentru cei dragi de sarbatori!

O singura experienta nu este de ajuns pentru a cunoaste cum trebuie sarmul Austriei. Dar aceasta tara primitoare este atat de aproape incat merita din plin sa va planificati mai mult de o vacanta aici!

Mai multe informatii: www.austria.info
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea