Vacante

#australia #tasmania

Australia este in topul destinatiilor 2009

Australia face parte din destinatiile exclusiviste, piperate ca pret si extrem de ofertante din punct de vedere turistic. Cele mai mari publicatii de profil o recomanda ca destinatie de top pentru anul 2009.

Botanic Gardens, AdelaideDe ce sa vizitezi Australia si Tasmania

Marea Bariera de Corali, diavolul tasmanian, plajele insorite, orasele moderne si natura salbatica a zonelor montane sunt doar cateva atractii de pe continent. La acestea se adauga gradul inalt de civilizatie, care atrage dealtfel multi emigranti.

Mai multe orase ale Australiei au fost votate in topul “World's Top 100 Most Livable Cities”. Este vorba despre un studiu realizat de compania Mercer Human Resource Consulting, in functie de anumite criterii, legate de calitatea vietii: stabilitatea politica, reglementarile schimbului valutar, cenzura politica si mediatica, calitatea invatamantului, securitatea publica, etc. In 2007, Sydney a ocupat locul 9, Melbourne, locul 17, Perth, locul 21 si Adelaide, locul 30. Adelaide, Cannbera sau Hobart sunt destinatii pentru vacante relaxante. Daca vrei distractie, modernism si livestyle, cele mai mari atractii sunt Sydney si Melbourne.

Walls of Jerusalem National ParkLonely Planet a anuntat data lansarii pentru catalogul cu destinatiile de top 2009. Este vorba despre “Lonely Planet's Best In Travel 2009” si include cele mai bune locuri care merita vizitate si cele mai  interesante activitati de vacanta. Acestea sunt menite sa scoata cititorul din rutina zilnica si sa-l inspire pentru experiente de neuitat. Catalogul prezinta 30 de destinatii “must see” pentru 2009, 850 de experiente turistice si alte informatii care i-au dat renumele de Biblie a calatoriilor. La jumatatea acestei luni, Times Online a anuntat intr-un preview lista destinatiilor de top, in fruntea carora figureaza Tasmania, cu Bay of Fires. “Se spune ca ar fi locul unde gasesti plaje albe cu nisip de clepsidra, marea de safir a Bombayului, un cer de azur si pustietate. Aceasta este coasta secreta a Tasmaniei, intinsa precum harta comorilor a unui pirat, imbracand plajele perfecte si golfurile ocrotitoare in verdele padurii. Desi a ajuns recent in atentia internationala, The Bay of Fires este asaltat de turisti Acum este timpul sa il vizitati.” anunta Times Online.

Tasmania este un stat insular al Australiei, aflat in partea de sud-est a acesteia. A devenit o mare atractie turistica gratie atributelor sale naturale si istorice: vai luxuriante cu locuri salbatice, rar strabatute de oameni, munti insulari si aer curat, ferme prospere, cladite pe un sol vulcanic, parcuri nationale, situri arheologice intrate in patrimoniul mondial, cladiri istorice si altele. Hobart, capitala statului, este unul dintre cele mai vechi orase ale Australiei, ceea ce-l face atragator, gratie patrimoniului istoric.

Ben Lomond National ParkCat costa o vacanta in Australia

Tasmania nu este o destinatie pentru orice turist. Face parte din tipul vacantelor exclusiviste, pentru persoanele dispuse sa plateasca cateva mii de euro pentru trei saptamani de aventuri. Astfel, cine pleaca in noiembrie in Tasmania plateste 6225 euro, conform ofertei Bliss Travel . Circuitul implica un traseu prin Australia, Noua Zeelanda si Tasmania si are o durata de 23 de zile.

Daca alegi varianta de doua saptamani, un circuit propune excursii in Sydney, cu vizite la cele mai cunoscute obiective turistice: The Rocks, cel mai veci cartier, plimbare pe Harbour Bridge, de unde se admira panorama Operei, croaziera pe Cheiul Circular. Urmeaza o zi printre animalele cunoscute ale Australiei, intr-un parc national: diavoli tasmanieni, kaola, canguri , etc. O alta croaziera este cea in Cairins, la una dintre minunile naturale ale lumii, Marea Bariera de Corali. Vacanta costa 3590 euro + 350 lei de persoana, conform ofertei Paralela 45.

Este bine sa stii

Viza. Pentru turisti, ambasada acorda viza pe o perioada intre 3 si 6 luni. Exista mai multe optiuni pentru vizele turistice. Documentele originale sunt scanate si se fac traduceri autorizate dupa ele, in limba engleza.  Mai multe detalii afli aici. Turistii care pleaca cu o excursie organizata beneficiaza de sprijin din partea agentiei, pentru obtinerea vizei.

Bilet de avion. Se ia cu escala, care poate fi in diverse orase, Dubai, Munchen, etc. Un bilet dus-intors fara taxe costa 950 euro de persoana (cu destinatia Sydney) si cam 1500 euro cu toate taxele incluse.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea