Vacante

#atractii turistice #madrid #vacanta spania #vacanta madrid

Atractii turistice de vazut in Madrid

Madrid este un oras atractiv in orice perioada a anului datorita obiectivelor sale turistice si a paletei largi de activitati pe care le poti face aici. Bogat in palate si monumente cu o arhitectura impresionanta, Madridul ofera calatorilor o experienta de neuitat intr-o vacanta in Spania.

Iata cateva dintre principalele atractii turistice pe care sa le vezi in Madrid:
 

Muzeul Prado


Prado este considerat unul dintre cele mai mari muzee din lume. Muzeul gazduieste peste 7600 de picturi, in jur de 1000 de sculpturi, peste 6000 de desene si aproximativ 2500 de printuri. Pe langa acestea, muzeul dispune de colectii de monezi si colectii de opere de arta din secolul al XVIII-lea si al XIX-lea.

Printre capodoperele muzeului se numara cele semnate de artisti celebri precum Goya, Velazquez, Raphael, Bosch, Rubens. Muzeul Prado ofera ghiduri vizitatorilor in functie de interese si de durata vizitezi. De exemplu, pentru o vizita de o ora, sunt recomandate unele dintre cele mai importante creatii, precum "Las Meninas" de Velazquez si "Artemis" de Rembrandt.
 

Restaurantul Botin


Botin a intrat in Cartea Recordurilor ca cel mai vechi restaurant din lume, datand din 1725. Potrivit unor legende, se spune ca Goya ar fi lucrat in acest restaurant inainte sa devina pictor. Ceea ce se stie este ca scriitorul Hemingway era un client fidel al localului.

Botin este un restaurant traditional, cu bucatarie mediteraneana. Desi celebru, recomandat de mai multe ghiduri turistice, Botin nu este un restaurant de lux, pretul unui fel principal fiind de aproximativ 18 euro.
 

Plimbarea cu telefericul


Telefericul din Madrid nu este un obiectiv turistic in sine, insa este una dintre activitatile de top recomandate pentru o vacanta in aceasta metropola. "El Teleferico" a fost initial construit ca parte a parcului de distractii Parque de Atracciones.

Calatoria cu telefericul porneste din strada Paseo del Pintor Rosales. Calatorii trec pe deasupra raului Manzanares si ofera o panorama spectaculoasa asupra orasului, la inaltime. Sunt mai multe obiective turistice pe care le poti vedea de sus, precum templul egiptean Debod sau Plaza de Espana.
 

Palacio Real


Palacio Real este unul dintre cele mai frumoase palate ale Madridului. Cladirea are nu mai putin de 2800 de camere dintre care in jur de 50 sunt incluse in turul oficial.

Palatul Regal este resedinta oficiala a Familiei Regale Spaniole, insa in prezent este folosit ca spatiu pentru ceremonii si evenimente de stat. Palatul a fost construit in secolul al XVIII-lea. Una dintre cele mai mari atractii ale palatului o reprezinta Colectia Stradivarius.
 

Plaza Mayor


Plaza Mayor este considerata una dintre cele mai frumoase piete ale Madridului. De forma rectangulara, piata are o arhitectura uniforma, cu numeroase arcade, balcoane si intranduri.

Primul design al pietei a fost facut in 1581 de catre arhitectul Juan de Herrera. Plaza Mayor a fost reconstruita in secolul al XVIII-lea. In mijlocul pietei se afla statuia Regelui Filip al III-lea. Daca in trecut, Plaza Mayor era folosita de inchizitie si pentru canonizari, astazi, acest loc gazduieste an de an evenimente culturale, iar de sarbatori aici se desfasoara targurile de Craciun.

Sursa foto: msn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea