Vacante

#antalya #turcia #vacanta

Antalya, cum planifici o vacanta in aceasta destinatie

Antalya este cea mai cunoscuta regiune turistica de pe litoralul turcesc si una dintre cele mai frumoase din aceasta tara. Destinatia atrage turistii gratie hotelurilor de calitate si numeroaselor atractii turistice si posibilitati de petrecere a timpului liber. Daca iti planifici o vacanta aici, este bine sa tii cont de cateva aspecte.

1 Mergi in Kemer sau Belek pentru a beneficia de cele mai bune plaje

In Belek si Kemer sunt plaje foarte bune, dotate cu toate utilitatile. Tot aici se afla si hotelurile de  5 stele, adevarate orasele, cu o multime de posibilitati de distractie.

2 Viziteaza alanya pentru o viata de noapte incitanta

In cazul in care mergi in vacanta pentru distractie, in Alanya gasesti o paleta larga de baruri si cluburi pentru viata de noapte.

3 Fa-ti un program de vizite la obiectivele turistice naturale, culturale sau istorice

Antalya este o regiune foarte bogata in atractii turistice, atat naturale, cat si istorice si culturale. Poti vizita orasul antic Termessos, Canionul Koprulu, ruinele romane si bizantine din Alanya etc.

4 Pune deoparte bani pentru cumparaturi
 

In Antalya cu greu poti rezista in fata magazinelor pline de produse, de la bijuterii la mirodenii. Fie ca iti iei doar cateva suveniruri, fie ca planuiesti sa faci multe cumparaturi, este bine sa ai ceva bani pusi deoparte special pentru acest lucru. In capitala regiunii, orasul Antalya, una dintre zonele favorite pentru shopping se afla in partea veche, Kaleici. Gasesti produse lucrate in lemn, bijuterii de aur, haine de bumbac sau piele, fructe, inghetata, vase traditionale si multe altele.

Ca peste tot in Turcia , trebuie sa te tocmesti, cu exceptia magazinelor mari si a firmelor de renume. Evita magazinele turistice unde se vand maruntisuri precum baterii, calendare, tigari etc, deoarece preturile sunt exagerate.

5 Mergi intr-o cafenea turceasca

In cafenele turcesti (kahve) se aduna lumea sa socializeze, sa joace sah  si sa se bucure de o ceasca de cafea. In meniuri gasesti numeroase sortimente de cafea si cu siguranta una cel putin va fi pe placul tau, chiar daca nu esti bautor de cafea in viata de zi cu zi.

6 Mergi in Belek pentru golf

Desi golful nu reprezinta o mare atractie pentru turistii romani, in Antalya ai totusi posibilitatea sa incerci unul dintre terenurile pe care se practica acest sport. Zona Belek este recomandata, daca vrei sa joci golf.

Sursa foto : planetware.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea