Vacante

#alexandria #oras #egipt #capitala #eta

Alexandria este Capitala Araba a Turismului in 2010

Orasul Alexandria a fost numit Capitala Araba a Turismului in 2010. Orasul antic, fondat de Alexandru cel Mare, gazduieste o serie de evenimente din 10 aprilie pana pe 25 decembrie, de la festivaluri culturale si artistice la evenimente turistice si sportive.

Acestea sunt organizate de autoritati in colaborare cu Biblioteca Alexandria si o serie de ambasade arabe si straine in Egipt. Pe 28 mai 2009, Consiliul de Ministri Arabi ai Turismului a declarat Alexandria drept Capitala Araba a Turismului in 2010, se arata intr-un comunicat ETA (Autoritatea Egipteana de Turism).

La concurs au participat aproximativ 12 orase, cu scopul de a motiva turismul inter-arab. Decizia a fost luata pe baza culturii vaste a orasului si a traditiilor acestuia. Alexandria este cel mai vechi oras arab, cu numeroase reminiscente ale civilizatiilor grecesti, romane si islamice.

ETA a publicat un ghid in engleza si araba pentru a evidentia cele mai semnificative repere istorice si produsele turistice din Alexandria. Ghidul va fi distribuit in Egipt si in alte tari, in ambasade, aeroporturi internationale egiptene, agentii de voiaj, la tour operatori, in companiile de aviatie si hoteluri.

Potrivit ETA, se lucreaza la un portal Alexandria Online, unde vor fi publicate informatii actualizate despre proiectul Capitala Araba a Turismului 2010.
 

Ce are Alexandria de oferit
 

Alexandria este al doilea oras ca marime din Egipt, dupa Cairo. Unul dintre cele mai cunoscute si mai vechi simboluri ale sale este Farul din Alexandria.

Cei care viziteaza acest oras au ocazia sa vada cel mai mare si mai cunoscut edificiu cultural din intreaga lume araba, Biblioteca din Alexandria. Metropola are, de asemenea, obiective antice precum Fortul Qait Bey, cimitirul din Kom El-Shakafa, Teatrul Roman (Kom el Dikka), Coloana Sawari. Se pot vizita diverse muzee, precum Muzeul Greco-Roman sau Muzeul Bijuteriilor Regale. Lacasurile sfinte precum Moscheea Abul-Abas El-Morsi si Biserica Sf. Marcu atrag turistii. O alta atractie din Alexandria o reprezinta zona de coasta, intinsa de-a lungul Marii Mediterane.

Poti afla mai multe detalii despre Alexandria de pe site-urile oficiale:

Oferte de vacanta in Alexandria


In 2010, gasesti la operatorii de turism din Romania pachete de vacanta in Egipt care includ si acest oras.
O croaziera de doua saptamani costa de la 829 euro de persoane in toamna acestui an, conform agentiei Komsi Travel . Turistii au ocazia sa faca o croaziera pe Nil, sa viziteze mai multe orase importante ale Egiptului, precum Luxor , Alexandria sau Cairo si sa se bucure de un minisejur in Hurghada, la tarmul Marii Rosii. Un alt circuit Cairo, Alexandria si Aswan costa de la 759 euro de persoana, tot pentru perioada de toamna 2010, conform agentiei Best Tourism.

Sursa foto : United

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea