Vacante

Africa de Sud, un safari la sfarsit de toamna

In ultima vreme, se vorbeste tot mai mult in Romania despre vacantele in stil safari. Daca iti plac experientele incitante si te atrage tot ceea ce are legatura cu natura, o calatorie in acest stat african ti se potriveste.
Africa de Sud ofera turistilor o experienta naturala, in care principalele frumuseti apartin florei, faunei si reliefului. Aici gasesti pesteri, trecatori, leoparzi, bivoli, plante exotice . In octombrie infloresc arborii jacaranda, petalele lor parfumate incarcand aerul cu un miros placut.
Oferta pentru Africa de Sud
arbore gros
In octombrie si noiembrie, un circuit de 2 saptamani te costa cam 3000 de euro. Beneficiezi de cazare la un hotel de 3 stele, cu demipensiune, transport cu avionul, transport cu autocarul, ghid local si insotitor.
De ce sa mergi in Africa de Sud
canion
Pentru ca in Parcurile Nationale poti face un safari, asa cum se intampla in parcul Kruger. De asemenea, ai posibilitatea sa faci o croaziera intr-o rezervatie naturala . Un obiectiv turistic foarte important in Africa de Sud este canionul Blyde River. Este pe primele 3 locuri in lume ca dimensiune si ofera una dintre cele mai spectaculoase privelisti.
In Knysna gasesti paduri luxuriante, golfuri si lagune. Aici se practica sporturi ca ciclismul, caiac, parapanta, surfing etc. In Cape Town se urca pe Table Mountain pentru o priveliste de vis asupra intregii zone. Daca mergi cu telecabina rotativa, ai o panorama asupra orasului la 360 de grade.
In Cape Point se intalnesc doua ecosisteme marine. Poti vedea colonii de foci, pinguini, pasari marine. table-mountainDaca simti nevoia sa iei contact din nou cu civilizatia, viziteaza orasul Pretoria, capitala Africii de Sud. I se mai spune si Jacaranda Town, gratie arborilor cu acelasi nume. In Piata Catedralei trebuie sa vezi cladirea Parlamentului si cladirea Tribunalului.
Este bine sa stii

  • Capitala. Pretoria, capitala administrativa ; Cape Town, capitala legislativa. jacaranda
  • Clima. In interiorul statului este calda si umeda vara, secetoasa si blanda iarna. Pe coasta de vest este o zona secetoasa, din cauza desertului Namib. In este si nord – est umiditatea este mai mare, din cauza caracterului musonic. In regiunea Cap, clima este de tip mediteranean, cu ploi de iarna.
  • Moneda oficiala. Randul. 1 Rand = 100 cents
  • Apa. Este bine sa bei apa imbuteliata in Africa de Sud.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea