Vacante

#turism #tokyo #expat #luanda # cel mai scump oras din lume

Afla unde o vacanta te ustura la buzunar: cele mai scumpe orase in 2011

Tokyo este cel mai costisitor oras din lume conform unui studiu realizat de The Economist Intelligence Unit, timp ce Luanda este pe primul loc in topul celor mai scumpe orase din lume pentru expati conform unui studiu al companiei Mercer.
 

Tokyo, cel mai scump oras din lume
 

Conform ultimului studiu Worldwide Cost of Living realizat de The Economist Intelligence Unit, Tokyo ramane cel mai scump oras din lume , pozitionandu-se pe primul loc, la fel ca in 2010. Astfel, daca un kilogram de orez costa 1.77 dolari americani in Hong Kong si 3.42 dolari in New York, acelasi produs ajunge la un pret de 7.96 dolari in Tokyo.

Studiul ia in considerare 133 de orase si costul mediu a 160 de produse si servicii, de la paine la costul unei masini de lux.

Iata cum arata topul primelor pozitii in topul celor mai scumpe orase din lume:

1. Tokyo 161 puncte
2. Oslo 156
3. Osaka Kobe 153
4. Paris 150
5. Zurich 148.
 

Luanda nu este o destinatie buna pentru expatii saraci
 

Confom studiului de piata realizat de compania Mercer (Mercer's 2011 Cost of Living Survey), Luanda ocupa primul loc in topul celor mai scumpe orase din lume pentru expati. Orasul din Angola se situeaza in fruntea clasamentului pentru al doilea an consecutiv.

Studiul acopera 214 orase de pe 5 continente. Mercer's 2011 Cost of Living Survey masoara in mod comparativ costul a peste 200 de produse din fiecare locatie: cazare, transport, mancare, imbracaminte, servicii, distractie etc. Studiul doreste sa ajute companiile multinationale si guvernele sa acorde compensari pentru angajatii expati.

Pe locul 1 se afla Luanda (Angola) urmata de Tokyo (Japonia) si Ndjamena (Ciad). Patru orase din Asia se afla in top zece: Tokyo (locul 2), Osaka (6), Singapore (8) si Hong Kong (9). Beijing (20), Shanghai (21), Guangzhou (38), Shenzhen (43) si Taipei (52) au urcat in clasament, astfel incat disponibilitatea pentru cazare a expatriatilor devine limitat ain timp ce cererea ramane ridicata.

Australia a asistat la salturile cele mai dramatice in sondajul Mercer cu sase orase: Sydney (locul 14), Melbourne (21), Perth (30), Brisbane (33), Canberra (34) si Adelaide (46). Toate se afla in top 50, urcand comparativ cu pozitiile lor anterioare din anii trecuti.
America de Sud este mai costisitoare decat America de Nord: Sao Paolo (locul 10) si Rio de Janeiro (12), ambele orase fiind mai scumpe decat New York (32), Los Angeles (77), Toronto (59) si Vancouver (65).

Pe subcontinentul asiatic, New Delhi (locul 85) este cel mai scump oras al Indiei, urmat de Mumbai (95) si Bangalore (180). Karachi (214) este cel mai ieftin oras din lume in clasamentul realizat de Mercer.Iata in continuare cum arata primele 20 de pozitii ale celor mai costisitoare orase in 2011:

Luanda - Angola
Tokyo - Japonia
Ndjamena - Chiad
Moscova - Rusia
Geneva - Elvetia
Osaka - Japonia
Zurich - Elvetia
Singapore - China
Hong Kong - Hong Kong
Sao Paulo - Brazilia
Nagoya - Japonia
Libreville - Gabon
Rio de Janeiro - Brazilia
Sydney - Australia
Oslo - Norvegia
Bern - Elvetia
Copenhaga - Danemarca
Londra - Marea Britanie
Seoul - Coreea de Sud
Beijing - China.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea