Vacante

#hotel #camera hotel # sfaturi de vacanta #plata camera hotel #negociere pret

Afla modalitatile de a plati mai putin pentru camera de hotel

Interesul oricarui hotel este sa aiba camerele pline, iar acest lucru iti ofera avantajul de a putea negocia pretul. Invata ce trebuie sa faci pentru a primi o oferta de pret mai atractiva pentru hotelul in care vrei sa stai in vacanta.


1 Documenteaza-te asupra hotelului si pretului

Inainte de orice negociere, trebuie sa ai argumente bune. Astfel de argumente le ai atunci cand stii care sunt serviciile si facilitatile oferite de hotel si ce ofera concurenta.

Inainte sa negociezi, vezi care sunt preturile practicate de hotelurile aflate in aceeasi zona. Cauta pe internet site-urile oficiale ale hotelurilor si fa o simulare de pret. Cauta preturi si pe site-urile de rezervari online si, eventual, contacteaza o agentie. In acest fel, vei avea mai multe informatii.


2 Mizeaza pe farmec si diplomatie cand negociezi pretul la cazare

Suna la hotel si cere cu persoana care se ocupa de rezervari. Noteaza-ti undeva numele ei deoarece s-ar putea sa-ti fie de folos mai tarziu. Explica faptul ca te-a impresionat acel hotel si ca ti-ai dori sa-ti petreci cateva zile aici. Daca hotelul se distinge prin ceva deosebit, cum ar fi designul sau o piscina pe acoperis, mentioneaza aceste lucruri, pentru a se vedea ca esti in tema.

Explica, apoi, ca bugetul tau este mic. Intreaba daca exista oferte promotionale. Astfel de promotii pot fi lansate de catre hotel in mod sistematic, cu diverse ocazii: pachete de weekend la pret promotional, sejururi de sarbatori, sejururi cu pret redus pentru anumite date de sosire si plecare, oferte promotionale de Ziua Indragostitilor etc.


3 Intreaba despre reduceri pentru categorii de persoane

Este posibil ca hotelul sa aiba preturi speciale pentru anumite categorii de persoane. Cere detalii despre acest tip de oferta pentru a vedea daca te integrezi intr-una dintre categorii.

In cazul in care ai mai stat in acest hotel, spune acest lucru si afla cum poti intra pe lista clientilor fideli.

Daca te afli in luna de miere, ai mari sanse sa primesti o reducere.


4 Cere detalii despre camerele cu mici imperfectiuni

Intreaba daca exista camere cu servicii sau facilitati incomplete, disponibile la pret redus. Uneori se poate ca o camera de hotel sa aiba usa intepenita la balcon, insa, in rest, totul sa fie functional. Intr-un astfel de caz ai putea plati mai putin.

Sursa foto: illinoisaaf.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea