Vacante

#bani de vacanta #bani de buzunar #viena # sfaturi de vacanta #vacanta viena

Afla de cati bani de buzunar ai nevoie in Viena

Cunoscuta ca orasul muzicii, Viena este unul dintre cele mai frumoase orase europene din punct de vedere istoric, cultural si arhitectural si destinatia numarul unu a Austriei. Centrul istoric al orasului abunda in monumente remarcabile, castele in stil baroc, gradini si cafenele apetisante. Pentru a te bucura de tot ceea ce are de oferit Viena, este bine sa-ti stabilesti un buget de vacanta in functie de costurile de aici. Afla cati bani de buzunar sa ai pentru o vacanta in Viena.


Cat te costa transportul local in Viena

Viena este un oras cu o retea de transport bine dezvoltata. Poti circula cu metroul, tramvaiul, autobuzul sau trenul. Exista inclusiv transport de noapte, intre orele 0:30 si 5:00. In Viena, un bilet de autobuz sau tramvai costa 2.2 euro. In ceea ce priveste taxiurile, tariful de pornire este 2.5 euro, iar tariful pe kilometru este 1.2 euro. La acest pret se adauga o taxa suplimentara pentru calatoriile din timpul noptii sau pentru surplus de bagaj.


Cat te costa obiectivele turistice din Viena

La Palatul Schonbrunn, biletul de intrare costa 13.50 euro, pentru "Marele Tur" si 10.50 euro pentru "Turul Imperial". In schimb, catedrala Sfantul Stefan poate fi vizitata gratuit. Tot gratuit este si un tur pietonal in Ringul Vienez, unde poti admira o multime de cladiri deosebit de frumoase fara sa scoti niciun euro din buzunar. Vienna Card costa 19.90 euro si ofera peste 200 de reduceri la muzee, teatre, concerte, cafenele, restaurante, taverne etc.


Cat platesti pe mancare si bautura in Viena

La un restaurant, o bere costa in jur de 3 euro, iar un suc acidulat, 2 euro. Pentru un fel principal de mancare platesti de la 8 euro, in functie de tipul de preparat. Un snitel vienez poate costa peste 12 euro. Cafeaua vieneza costa de la 4 euro si poate depasi 8 euro, in functie de tipul de ingrediente.

O modalitate de a manca mai ieftin este sa mergi la un fastfood unde sa cumperi un burger cu aproximativ 3 euro. Exista si vanzatori stradali cu standuri unde turistii mananca celebrii carnati vienezi. Un astfel de carnat cu paine si sos costa in jur de 5 euro.

Sursa foto: international-airport.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea