Vacante

#british museum #colosseum #obiective turistice #turnul eiffel

Afla cat platesti sa vizitezi 3 dintre cele mai frumoase obiective turistice ale Europei

Vizitarea marilor obiective turistice ale Europei ofera o experienta unica, pe care nici un turist nu ar trebui sa o rateze. Obiectivele turistice majore sunt intotdeauna vizitate de catre turisti, iar o vizita aici trebuie planificata din timp. Unul dintre aspectele principale de care este indicat sa tii cont cand planifici o astfel de vizita il reprezinta banii. Adesea, cu cat este mai faimos un obiectiv, cu atat si biletul costa mai mult.

Iata cat costa biletul de intrare la 3 dintre cele mai frumoase atractii turistice europene:


Turnul Eiffel, Paris

Turnul Eiffel este una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din lume, insa si una dintre cel mai dificil de vizitat din cauza cozilor numeroase. Poti sta cateva ore la rand la bilete, apoi te asteapta alte cozi la lifturi. Cu toate acestea, Turnul Eiffel ramane simbolul Parisului si una dintre cele mai romantice atractii turistice din lume.

Tarifele pentru vizitare sunt axate pe categorii de turisti: adulti, persoane cu mobilitate redusa, copii cu varste mai mici de 4 ani, tineri intre 12 si 24 de ani, grupuri etc. Un bilet pentru adulti (bilet cu pret intreg) costa 8.5 euro, acces cu liftul pana la al doilea etaj. Un bilet pentru adulti pana in varf, la etajul al treilea, cu liftul, costa 14 euro. Cei care aleg varianta scarilor pot ajunge numai pana la etajul al doilea, contra unei sume de 5 euro.


British Museum, Londra

British Museum este unul dintre cele mai populare muzee din Marea Britanie si unul dintre cele mai atractive obiective in materie de buget. Dedicat istoriei culturii si umanitatii, muzeul detine colectii de piese valoroase precum cele din India si China Antica, Mesopotamia, Egiptul Antic.

Desi este considerat un obiectiv turistic de top in Londra, British Museum face parte din lista atractiilor care pot fi vizitate gratuit.


Colosseum, Roma

Colosseumul este cel mai mare amfiteatru al Romei Antice si o emblema a Romei. Construirea amfiteatrului a fost ordonata de catre Imparatul Vespasian in anul 72. Fiul acestuia, Titus, a finalizat constructia in anul 80. Mai tarziu, Domitian a adus unele imbunatatiri acestui monument impresionant al Lumii Antice.

Pretul unui bilet la Colosseum este 15.50 euro. Pentru cetatenii Uniunii Europene cu varste intre 18 si 25 de ani, se acorda o reducere de 5 euro. Persoane cu varste mai mici de 18 ani si cele cu varste de peste 65 de ani platesc 4.5 euro pentru un bilet.

Sursa foto: pariscityvision.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea