Vacante

#milano #atractii turistice gratuite in milano #milanocard #duomo di milano

Activitati si atractii turistice gratuite in Milano

Milano poarta amprenta universului modei, a restaurantelor de top si a marilor centre comerciale . Insa, pentru turistii care dispun de un buget mic de vacanta, orasul are si o alta fata, mult mai accesibila. Iata in continuare cateva atractii si activitati posibile in Milan, care nu necesita cheltuiala.

1. Foloseste MilanoCard

Pass-ul turistic al orasului este MilanoCard. Costa 10 euro si are o valabilitate de 72h, cu posibilitatea de a-l reactiva. Cu acest pass, dispui de transport gratuit pentru 48h, pentru mijloacele de transport in comun din oras. Primesti, de asemenea, reduceri la muzee, monumente, restaurante si pentru diverse servicii. Detalii gasesti aici.

2. Viziteaza Duomo di Milano

In piata principala a orasului se afla catedrala gotica cu celebrul Dom din Milano. Este una dintre cele mai cunoscute monumente ale Europei si, totodata, una dintre cele mai mari catedrale in stil gotic din lume. Intrarea in catedrala este libera, insa se plateste o taxa pentru vizita in turn si pentru cea din cripta.

3. Viziteaza Galleria Vittorio Emanuele

Galleria Vittorio Emanuele este o zona comerciala cu arcade de sticla, care a constituit o inovatie in arhitectura, la vremea construirii sale. Conceptul consta in construirea unei zone cu arcade din fier si sticla, care are la parter magazine si la etaj birouri si apartamente.

4. Admira arhitectura orasului

In Milano, poti vedea gratuit exteriorul diverselor cladiri faimoase ale orasului: Teatro alla Scala, construit intre 1776 si 1778, Palazzo Marino din Piazza Scala, Universita Statale, aflata pe Via Richini, unde initial era un spital, fondat de Francesco Sforza in 1456 etc. In Piazza Sant’ Ambrogio se afla biserica cu acelasi nume, dedicata patronului spiritual al orasului Milano. Milano Italia

5. Da o raita prin pietele metropolei

Poti vizita pietele cele mai cunoscute ale orasului, pline de monumente deosebite: Piazza Mercanti, aflata in nord-vestul Pietei Domului (Piazza Duomo), pentru a intra in partea medievala a orasului Milano, Piazza Castello, Piazzale dello Sport 16, unde se afla o statuie celebra, Leonardo’s Horse etc.

6. Fa o plimbare prin parcurile orasului

Zonele inverzite ale orasului merita o vizita. De exemplu, Parco Sempione a fost transformat in zona publica de recreere la sfarsitul secolului al XIX-lea. Se afla in apropierea altor atractii importante ale orasului, Porta Sempione si Castello Sforzesco, fiind unul dintre cele mai vizitate parcuri din Milano.

7. Viziteaza obiectivele care au intrarea libera

Ca orice metropola europeana, exista atractii turistice unde se poate intra fara a plati nimic. Un exemplu il constituie Civic Aquarium, aflat pe Viale Gadio 2. Fondat in 1906, aquarium-ul este unul dintre cele mai vechi din Europa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea