Vacante

# activitati distractive iarna fara zapada #iarna fara zapada # activitati distractive

Activitati distractive pentru o iarna fara zapada

Anul acesta nu a fost destula zapada pentru un sezon perfect la ski sau la snowboarding, dar asta nu inseamna ca nu te poti distra in vacanta de iarna.

Chiar daca nu poti sa faci oameni de zapada si sa incepi lupte cu bulgari de zapada cu prietenii tai, iar calatoria de ski este practic anulata, inca te poti bucura de vremea calda din aceasta iarna.

Activitati indoor

Desi nu a nins in aceasta iarna si nu au fost nici temperaturi sub 0 grade, poti merge la patinaj pe gheata la unul din numeroasele patinoare acoperite din Capitala. Acolo te poti bucura de muzica buna, ciocolata calda si instructori, daca ai nevoie de putin ajutor.

Daca esti incepator, cel mai bine este sa nu pui foarte multa presiune pe tine si sa incepi sa patinezi usor. Pentru inceput, este recomandat sa te tii de bara laterala si sa faci pasi scurti de mars, pentru a te obisnui cu patinele si cu senzatia de gheata de sub acestea.

O alta activitate indoor de neratat in aceasta vacanta este bowlingul. Desi este una dintre cele mai vechi forme de distractie cu prietenii, bowlingul a revenit in trend datorita faptului ca este metoda buna de a crea o conexiune intre generatii.

Atmosfera din salile de bowling este destul de animata, similara cu cea dintr-un club de muzica. Tot aici te poti delecta cu o bere rece si o portie de aripioare picante, cand nu este randul tau sa darami popicele.

Activitati outdoor

Partea buna a unei ierni fara zapada este faptul ca te poti plimba ne infofolit prin parcuri, putand sa te bucuri de activitati potrivite mai degraba pentru primavara sau toamna, cum ar fi mersul cu barca pe lac sau o partida de ping-pong in parc.

O alta activitate amuzanta si sanatoasa este plimbarea cu bicicleta prin oras. Te poti bucura de soseaua uscata si de drumurile libere, acum ca majoritatea oamenilor a plecat in concediu.

Unul dintre sectoarele cu cea mai rapida crestere din industria bicicletelor, este mersul pe pietris. In ultimii cinci ani, ”macinarea pietrisului” – cum se mai numeste aceasta noua forma de ciclism - s-a maturizat de la o nisa linistita la o disciplina respectata din domeniu. De ce? Pentru ca desfasurarea zilelor lungi in sa, pe terenuri mixte atinge miezul a ceea ce inseamna sa fii om - aventura, adversitate, realizare. Este greu sa nu te simti multumit dupa ce ai acoperit un teren important prin vointa pura si puterea pedalei.

Daca te afli intr-o vacanta la munte si esti un pic descurajat de lipsa zapezii, te poti bucura in continuare de o multime de activitati distractive, cum ar fi drumetii, aprinderea unui un foc de tabara, organizarea unui picnic intr-o locatie cu o panorama inedita sau chiar sa incerci tiroliana.

Te poti bucura de tiroliana in locatii precum Busteni Adventures Park sau Escapade Adventure Park.

De asemenea, poti vizita muzeele locale in timpul zilei si incerca un nou restaurant, pe timpul noptii.

O alta aventura inedita pe care o poti experimenta in aceasta iarna calduroasa este o vizita scurta la mare pentru o plimbare romantica pe plaja. De asemenea, exista si pe litoral o multitudine de activitati distractive pe care le poti face indiferent de vremea de afara.

De exemplu poti organiza o vizita la Delfinariu din Constanta, pentru a te bucura de un spectacol inedit oferit de delifinii care sunt deja cunoscuti la noi in tara, sau poti merge la Paradis Land Neptun - acesta este singurul parc de aventura situat pe litoralul romanesc.

Este deschis tot anul si are 14 trasee aeriene - fiecare avand un cod de culoare care indica dificultatea traseului. Fiecare alpinist isi alege propriul nivel de provocare.

De asemenea, in acest parc de aventura te mai poti bucura de 1 traseu cu 11 tiroliene, 1 perete de catarat, tir cu pistoale Airsoft, zona pentru tras cu arcul, locuri de joaca pentru copii si o zona dedicata restaurantelor.

Acum ca ai optiuni de activitati de iarna, atat in Capitala cat si in tara, iti poti programa linistit concediul, pentru ca te vei bucura de el indiferent de vreme.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea