Vacante

#plaja #vacanta de vara #plaje Europa #vacanta europa #europa

9 plaje mai putin obisnuite din Europa, perfecte pentru vacanta de vara

Vacanta de vara se apropie, motiv pentru care acesta este momentul ideal sa descoperi locurile ideale in care sa petreci cateva zile libere. Europa nu gazduieste doar zone urbane splendide, ci si plaje mai putin obisnuite pe care nu trebuie sa le ratezi. Iata o lista de noua plaje perfecte pentru vacanta ta de vara.

1. Cala Tonnarella

Sursa foto: pexels.com

Cala Tonnarella este o plaja pitoreasca aflata in Rezervatia Naturala Zingaro, din Sicilia, Italia. Pentru a ajunge pe plaja este nevoie sa parcurgi un drum destul de anevoios, de aproximativ o ora. Insa, in momentul in care vei vedea plaja, vei fi fermecat de nisipul alb si de apa de culoare turcoaz. In plus, exista mari sanse sa nu fii intampinat de un numar foarte mare de turisti.

2. Porto Badisco

Sursa foto: flickr.com

Porto Badisco este un golf mic, considerat printre cele mai bine pastrate perspective din Puglia, o regiune din sudul Italiei. Plaja este caracterizata printr-un afloriment scazut, astfel incat vei avea in permanenta senzatia ca inoti intr-o piscina imensa. De asemenea, apa este atat de clara incat vei putea observa cu usurinta orice element de pe suprafata marii.

3. Praia de Albandeira

Sursa foto: warmrental.com

Plaja Praia de Albandeira este situata in Algarve, Portugalia, intr-o zona modesta si izolata. Datorita acestui aspect, plaja nu este invadata de umbrele sau baruri. Praia de Albandeira are pesteri oceanice, nisip fin si apa cristalina, si este inconjurata de stanci de ocru pe ambele maluri, lucru care o pastreaza calma si ideala pentru inot.

4. Elafonisi Pink Sand Beach

Sursa foto: now.ruelala.com

Elafonisi Pink Sand este o plaja fantezie din Grecia. Dupa cum ii spune si numele, aceasta plaja este populara, speciala si neobisnuita datorita nisipului roz care cuprinde apa cristalina si turcoaz a marii.

5. Zlatni Rat Beach

Sursa foto: croatiagems.com

Plaja Zlatni Rat se afla pe insula Brac din Croatia, o tara cunoscuta pentru plajele excelente pe care le are. Aceasta este cea mai cunoscuta plaja de la Marea Adriatica si te va incanta cu nisipul fin pe care il are. Popularitatea plajei are legatura si cu diferitele sporturi de apa pe care le poti practica, precum kitesurfing.

6. Cala Macarella Beach

Sursa foto: calamenorca.com

Cala Macarella este o plaja din sudul insulei Menorca, din Spania, fiind catalogata drept una dintre cele mai frumoase plaje existente in Insulele Baleare. Cala Macarella este un golf micut, de aproximativ 100 de metri, astfel incat sunt mari sanse sa intalnesti destul de multi turisti.

7. Jaz Beach

Sursa foto: lonelyplanet.cz

Jaz Beach se afla in Muntenegru, in apropiere de orasul de coasta Budva, un centru al turismului si distractiei din aceasta tara. Plaja Jaz gazduieste numeroase resorturi, restaurante si magazine.

8. Lara Beach

Sursa foto: tui.co.uk

Plaja Lara este situata in vecinatatea orasului Antalya si este cunoscuta ca fiind una dintre plajele cele mai lungi din Turcia. Lara Beach poate fi caracterizata drept o plaja abandonata, fiind insa un adevarat paradis.

9. Bains Militaires

Sursa foto: leslaf6.canalblog.com

Plaja Bains Militaires se afla in Nisa, Franta, la o distanta destul de mare de plajele de promenada. Aceasta se afla langa o delta stancoasa, apropiata de port si care, in trecut era pastrata pentru luptatori. In ziua de astazi insa, plaja este frumos amenajata, iar apa este ideala pentru inotatorii experimentati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea