INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Vacante

#viza #viza canada #canada #ambasada #aplicare viza #pasaport #invitatie #turism #viza temporara

9 greseli si idei preconcepute despre viza de Canada

Obtinerea unei vize de Canada constituie un proces lung, din cauza nevoii de a te documenta si din cauza pasilor pe care trebuie sa-i respecti in alcatuirea dosarului de aplicare. Cand incepi acest proces, intri automat in discutii cu persoane interesate de acelasi lucru si afli o multime de informatii. Din pacate, unele nu au nicio legatura cu situatia ta si deci mai mult te incurca decat iti fac bine. Iata in continuare 9 greseli si  idei preconcepute pe care le fac aplicantii pentru viza de Canada.

1. Am sanse sa obtin viza? Va rog, sa-mi raspunda cineva!

Poti sa vorbesti cu prietenii si cunoscutii despre dorinta ta de a obtine viza, poti sa te inscrii pe forumuri pe internet, sa trimiti emailuri etc, insa toate aceste discutii sunt pur informative. Unicul raspuns corect si important vine numai de la ambasada. Prin urmare, a descrie cazul tau in cateva fraze unui om care nu are competenta angajatului ambasadei inseamna sa ceri o parere neavizata.

2. Imi rezerv bilete inainte de obtinerea vizei, sa le iau mai ieftin

Bilete de avion nu se cumpara niciodata inainte ca viza sa fie primita. Cu toate ca rezervarea si plata din timp a unor bilete pentru o destinatie atat de indepartata ar insemna reduceri substantiale, cel mai important este sa ai deja viza primita de la ambasada, pentru a evita sa pierzi banii. Poti, in schimb, sa faci o rezervare scrisa pentru bilete, inainte de aplicarea pentru viza

3. Fara casa si masina nu voi primi viza

avion canadaUnul dintre criteriile de acordare a vizei este dovada faptului ca te vei intoarce in tara si, deci, ca nu reprezinti un pericol de emigrare ilegala. De aceea, este bine sa ai afacerea ta personala in Romania sau sa ai acte de proprietate personala asupra unui domiciliu / teren etc, sa ai masina sau alte bunuri. Insa nu inseamna ca viza iti va fi refuzata daca tu stai cu parintii sau in chirie, iar masina reprezinta doar un plan pentru urmatorii ani. Poti avea alte puncte tari in dosar. De exemplu, poti avea o invitatie scrisa de la cineva de acolo, in care se mentioneaza ca iti sunt asigurate cazarea si masa pe toata durata sederii.

4. Nu trebuie sa stie colegii si seful unde plec, treaba mea unde-mi fac vacanta

In cazul unei vize temporare pentru Canada, adeverinta de salariat primita la locul de munca reprezinta una dintre cele mai importante dovezi ca intentionezi sa pleci doar intr-un concediu. Scrisoarea se obtine de la serviciu, mentionandu-se ca esti angajat in compania X si, la fel de important, ca ai concediul aprobat pentru perioada respectiva.

5. Sunt neangajat si pana imi gasesc ceva, doresc sa plec in vizita la rudele din Canada

Dovada unui serviciu stabil este deosebit de importanta in obtinerea vizei. Chiar daca nu intentionezi sa ramai acolo sau sa muncesti ilegal in Canada si este vorba doar despre o simpla vizita, sansele sa ti se refuze cererea sunt mari. Un cetatean roman , angajat cu carte de munca , reprezinta o dovada ca duce o viata stabila in Romania, fara intentii de emigrare, spre deosebire de o persoana care nu are un job. Cererile de viza sunt refuzate inclusiv pe motivul unui salariu foarte mic in Romania.

6. Plec in Canada in timpul anului universitar

Daca te-au chemat verii in Canada si esti student, iar sesiunea se apropie sau daca te afli in cursul anului universitar si vrei sa-ti iei vacanta, viza iti este refuzata. Fiind vorba despre o viza temporara , turistica, trebuie sa dovedesti ca ai o viata stabila si o preocupare serioasa in Romania, fie ca este vorba despre studii, fie ca este vorba despre un serviciu. 

7. Imi pun in dosar actele stric necesare, restul este balast

Pe langa actele obligatorii pe care trebuie sa le contina dosarul de aplicare, poti influenta decizia finala jucandu-ti asii pe care-i ai in maneca. Acestia rcanada vizaeprezinta cazul tau particular. Daca, de exemplu, ai primit o bursa de studii peste hotare, ea devine o dovada ca ai de gand sa te intorci din Canada, pentru a profita de aceasta bursa. De aceea, dosarul trebuie sa includa un act doveditor nu doar pentru aplicarea la bursa, dar si unul ca ai fost admis.

8. Nu am familie si copii, deci imi va fi refuzata viza

Persoanele casatorite si cele care au copii pot parea mai legate de tara, tocmai prin faptul ca au o familie la care trebuie sa se intoarca. Daca insa esti singur, nu ai o relatie oficiala si nici copii, nu inseamna ca sansele tale sunt nule. Poti avea in dosar alte dovezi importante: o adeverinta de salariat, o copie dupa ultimele venituri sau din contul in banca, un act de proprietate, o bursa de studii peste hotare etc.

9. Raspunsul ambasadei la cererea mea va fi la fel ca pentru X

Nu trebuie niciodata comparat propriul dosar cu raspunsul primit de alta persoana. Chiar daca situatiile sunt similare, trebuie avut in vedere faptul ca multe criterii sunt legate de chestiuni personale: bani, proprietati, rude plecate, stare personala de sanatate, date din pasaport etc. Oamenii fac schimb de experiente, insa niciodata nu se expun strainilor, spunand care este situatia lor actuala, din toate punctele de vedere. La aceste diferente trebuie adaugate diferentele de perspectiva ale celui care analizeaza dosarul si ia decizia finala.

Alt articol pe aceeasi tema:

Cum poti obtine viza sau permis pentru Canada

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea