Vacante

#vacanta #romani #studiu

70% dintre romani raman acasa in vacanta. Restul se distreaza in baruri si fac cumparaturi

70% dintre romani prefera sa ramana acasa in perioada de vacanta , arata un studiu international GfK. Studiul se refera la comportamentului cetatenilor din 16 tari europene si din Statele Unite cu privire la vacante si calatorii .


Suedezii, cei mai dornici de calatorii


Potrivit studiului, cei mai dornici sa calatoreasca sunt suedezii, cu un procent de 87%. Acestia sunt urmati de olandezi, cu 85% si de belgieni, cu 77%.
 

Romanii si bulgarii prefera sa ramana acasa in vacanta
 

71% dintre bulgari aleg sa stea acasa in vacanta. Acestia sunt urmati indeaproape de romani, cu un procent de 70%. Doua treimi dintre unguri si portughezi declara si ei ca isi petrec vacanta acasa . Tot romanii sunt cei care au aproape cel mai mare procent pentru persoanele varstnice care nu calatoresc in vacanta.

Cand trebuie sa aleaga destinatia de vacanta, 42% dintre romani decid sa-si faca concediul in tara. Un sfert dintre romani afirma ca pentru ei a calatori inseamna sa-si viziteze familia sau prietenii. Romanii sunt si mari amatori de distractie. 24% dintre ei vad in vacanta un prilej de a se distra in baruri sau cluburi. Un alt segment la care romanii sunt reprezentativi il reprezinta cumparaturile in vacanta. 8% dintre romani sunt impatimiti de shopping in vacanta. Cat despre bugetul alocat unei vacante, 23% dintre romani afirma ca isi permit sa aloce pana in 1000 euro, iar 16% dintre ei, sub 500 euro pentru concediu.
 

Ce nationalitate calatoreste mai mult in vacanta, in functie de varsta
 

Potrivit aceluiasi studiu, tinerii sunt cei care calatoresc cel mai mult, in majoritatea statelor analizate aparand acest rezultat. Germania face exceptie, ea fiind singura tara in care procentul celor tineri si procentul persoanelor in varsta care calatoresc este egal.

Persoanele in varsta care calatoresc mai mult decat o fac tinerii vin din Statele Unite si din Marea Britanie. In aceste cazuri, numai 4 din 10 persoane aleg sa ramana acasa. La polul opus se afla Bulgaria si Romania. Aici, aproape 9 din 10 varstnici declara ca stau acasa, cu un procent de 90% si, respectiv, 87%.

Studiul a fost realizat la nivel global in primavara 2010 , pe un esantion de 16.364 de persoane, cu varsta peste 15 ani, din 16 tari.

Sursa foto : centraleasteurope.com

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea