Vacante

#pizza #destinatii de vacanta #orase #vacanta #calatorie

7 orase in care sa calatoresti daca iubesti pizza

Pizza este unul dintre cel mai iubit si cunoscut fel de mancare al intregii planete. Fie ca alegi sa comanzi o pizza pentru acasa sau la birou, de fiecare data savurezi cu aceeasi placere gustul delicios dat de blatul, ingredientele si sucul de rosii. Prezenta in diferite sortimente, pe placul chiar si a celor mai pretentiosi, pizza este savurata nu doar acasa, ci si in calatoriile pe care le facem. Comandam pizza pentru ca avem certitudinea ca nu vom da gres.

Cum sa ajungi in Italia si sa nu mananci o pizza preparata dupa faimoasele retete autohtone? Daca iti plac calatoriile culinare, iar pizza este printre preferatele tale, atunci afla ce destinatii va trebui sa ai in vizor.

São Paulo (Brazilia)

Cea mai mare comunitate de imigranti din Sao Paolo o reprezinta italienii. Ei au deschis primele pizzerii in oras la finalul anilor 1800. Sunt aproape 9.000 de pizerii in Sao Paolo. Experienta unei pizza savurate aici este cu totul unica. Pizza este servita intr-un stil specific, ospatarii aduc diferite tipuri de ingrediente pentru pizza ta precum porumb, cartofi pai si carne de vita Stroganoff. Pentru desert poti comanda pizza Nevada, un sortiment cu banane, scortisoara si bezea.

Melbourne (Australia)

Jhonny Di Francesco are restaurantul 90 Secondi, unde gustul pizzei facuta in stil napoletan te va cuceri. De asemenea si alte pizzerii iti stau la dispozitie. Scoozi este una dintre cele trei pizzerii din Australia care prepara pizza dupa stilul autentic italienesc, primind emblema asociatiei care verifica aceste standarde, Associazione Verace Pizza Napoletana. In cuptorul cu lemne al localului La Svolta se prepara o pizza subtire, crocanta, cu ingrediente precum dovleac, vestita pancetta italiana (asemanatoare cu baconul), gorgonzola si ceapa rosie.

New York (New York)

New York este de departe orasul cu cea mai buna pizza din lume, preparata cu blat subtire si crusta. Aici a fost inventata cel mai popular format al pizzei, felia. Pe cele mai bune le poti manca in localuri precum: Patsy, Totonno, Grimaldi si Lombardi.

Napoli (Italia)

Cu siguranta vei gasi pizzerii foarte bune in locul unde pizza a luat nastere si se prepara cu rigurozitate dupa retete traditionale de generatii la rand. Desi restaurantele din intreaga lume pretind ca prepara pizza napoletana, nimic nu se compara cu a o savura chiar la ea acasa. In Napoli pizza se pregateste la o temperatura ridicata, intr-un cuptor cu lemne. Daca ajungi aici incearca localurile Da Michele, Il Pizzaiolo de Presidente, Antica Pizzeria Port'Alba.

Roma (Italia)

In Roma se serveste o pizza cu ingrediente de inalta calitate si sosuri create cu multa imaginatie, oferindu-ti o experienta culinara unica. Exista foarte multe pizzerii care servesc  pizza traditionala ovala. Multe localuri nou intrate pe piata, cum ar fi Sforno si La Gatta Mangiona servesc pizza cu cartofi, somon, mozzarella si patrunjel, punand la dispozitie si o gama variata de vinuri si bere.

Boston (Massachusetts)

Pentru o experienta unica, incearca sa ajungi la restaurantul legendar Santarpio. Cea mai neteda si perfecta felie de pizza o vei gasi la Regina Pizza. De stiut este ca multe dintre restaurante ofera toppinguri care sunt toate locale, preparate in mod propriu, dar si ecologice.

Nisa (Franta)

Pizza din Nissa este delicioasa, in plus este vorba de continentul european unde poti ajunge mult mai repede. Francezii au renuntat la mozzarella si au inlocuit-o cu branzeturi precum Emmental si Cantal. Pizza aici este crocanta, delicata si imbogatita cu ingrediente locale de calitate superioara. Cuptoarele sunt incalzite cu focul aprins din lemn local de pin si stejar. Daca te afli in Nissa, cu siguranta vei vrea sa intri in localul Le Safari, deschis in 1973 sau in Le Pizza Nice care este din anul 1956.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea