Vacante

#new york # vacanta new york # sfaturi de vacanta

7 lucruri pe care sa nu le faci in New York

New York este considerat unul dintre cele mai frumoase si mai dezvoltate orase ale lumii. Insa, ca orice destinatie turistica de top, orasul are si cateva minusuri sau capcane turistice. Pentru a avea un sejur plin de satisfactii in New York, evita acele lucruri, servicii sau locuri care au dobandit o faima negativa.

Iata 7 lucruri pe care sa nu le faci in New York:


1 Nu te plimba cu taxiurile pe bicicleta (pedicab)


In New York, un mijloc de transport folosit de turisti sunt taxiurile pe bicicleta (pedicab). Acestea, insa, sunt cunoscute ca unele dintre cele mai mari capcane turistice din New York. In presa americana au aparut articole despre cazuri in care turistilor li s-au cerut cateva sute de dolari pentru o plimbare de numai 10 minute.

Unele persoane care ofera un astfel de transport trec cu litere foarte mici tariful pe risca trasa de bicicleta si adauga taxe ascunse la sfarsitul calatoriei. O alta tactica de pacalire a turistilor este folosirea unor taxe diferite: taxa de pornire, taxa de persoana, taxa de strada, taxa de bloc etc. In acest fel, clientii se pierd in calcule si se trezesc cu sume uriase la sfarsitul calatoriei.


2 Evita cumparaturi in Times Square


Times Square nu este un loc recomandat pentru cumparaturi din cauza preturilor exagerat de mari. Astfel, un lucru cumparat in celebra piata Times Square poate fi gasit in alta parte a orasului cu un pret de 7 ori mai mic. Acelasi lucru este valabil si pentru masa luata intr-u restaurant din Times Square.


3 Nu te plimba cu trasura in Central Park


Una dintre ofertele de petrecere a timpului in Central Park o reprezinta plimbarile cu trasura. O astfel de oferta este facuta in special pentru turisti, nu pentru localnici, insa multa lume se declara dezamagita de aceasta experienta. Trasura si patura nu sunt dintre cele mai curate, plimbarea este plictisitoare, iar pretul poate fi piperat.


4 Nu vizita orice muzeu din New York


New Yorkul are numeroase muzee si galerii de arta, insa unele dintre cele mai cunoscute au reusit sa dobandeasca o faima negativa. Printre cele mai dezamagitoare muzee din New York sunt Museum of Sex si Madame Tussaud's.


5 Nu manca intr-un local din lanturile de restaurante


Lanturile de restaurante din New York sunt considerate capcane turistice de multi vizitatori ai orasului. Restaurante precum TGI Fridays, Dylan's Candy, Carmine's, Circle Line, Olive Garden, Ellen's Dinner, Outback au dezamagit turistii cu mancarea proasta si preturile mari. In special restaurantele din Midtown Manhattan sunt cunoscute ca cele mai rele.


6 Nu juca jocuri pe strada


Exista locuri pe strada sau in parc unde se joaca sah sau carti. Astfel de locuri, insa, sunt frecventate de hoti care se pricep sa sustraga portofelele celor neatenti.


7 Nu cumpara suveniruri de oriunde


In New York exista numeroase magazine de suveniruri cu obiecte pe care este inscriptionat numele orasului. Cu toate acestea, ca peste tot, multe marfuri sunt de o calitate indoielnica si au preturi nejustificat de mari. Daca vrei sa ai o amintire din New York, mergi intr-o zona neturistica a orasului, in magazinele obisnuite si cumpara de acolo la un pret accesibil ceva ce-ti place.

Sursa foto: dakotatraveler.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea