Vacante

#destinatii distruse de turism #destinatii de vacanta distruse de turism #destinatii de vacanta

7 locuri minunate care au fost distruse de turism

Turismul poate fi atat benefic, cat si daunator pentru multe zone. Economia destinatiilor turistice poate fi ajutata atata timp cat exista un numar optim de turisti care sa viziteze acele zone. Insa, daca numarul turistilor este prea mare, acest lucru ajunge sa fie daunator pentru mediul inconjurator, dar si pentru populatia locala.

Iata sapte locuri minunate care au fost intre timp distruse de turism.

1. Raul Cano Cristales din Columbia

Sursa foto: keteka.com

Acesta este cunoscut si sub denumirea de Raul Curcubeu sau Raul in cinci culori datorita nuantelor de roz, rosu, galben, verde si albastru care il compun. Aceasta imagine deosebita a raului Cano Cristales l-a transformat intr-o destinatie mult prea populara, crescand astfel posibilitatea ca traficul prea aglomerat sa puna in pericol ecosistemul zonei. De aceea, in 2017 accesul in acea zona a fost limitat.

2. Plaja Maya Bay din Thailanda

Sursa foto: mara-boutique.ro

 

Devenita celebra in urma filmului „The Beach” in care a jucat Leonardo di Caprio si avand peisaje deosebite cu apa stralucitoare si nisipuri albe, plaja Maya Bay a ajuns in mod rapid sa fie mult prea asaltata de turisti. In anul 2018, autoritatile au inchis plaja timp de cateva luni pentru ca natura si coralii sa se poata regenera. Si, cu toate ca inchiderea trebuia sa fie una temporara, acum pare a fi pe termen nelimitat.

3. Insula Cozumel din Mexic

Sursa foto: carnival.com

Cozumel este o insula inconjurata de ape albastre si cristaline si reprezinta o atractie pentru multi turisti, in special canadieni si americani, care vor sa se relaxeze si sa se bucure de soare. Insa, mare parte dintre turisti soseste cu ajutorul vaselor de croaziera care, in timp, au afectat recifele de corali.

4. Venetia, Italia

Sursa foto: pexels.com

Venetia este cunoscuta in intreaga lume datorita in primul rand celebrelor canale care atrag tot mai multi turisti in fiecare an. Insa, turismul excesiv face ca strazile orasului sa fie tot mai sufocante, lucru care nemultumeste atat turistii cat si localnicii. Din acest motiv, din vara anului 2019, turistii care viziteaza orasul pentru maximum o zi vor fi taxati cu pana la 10 euro.

5. Antarctica

Sursa foto: pexels.com

Pe langa schimbarile climatice problematice, vizitele tot mai dese ale turistilor prin navele de croaziera contribuie incet la distrugerea intregului continent Antarctica. Din cauza traficului pe apa, poluarea acesteia a crescut in mod considerabil, iar viata unor specii unice este pusa in pericol.

6. Plaja Pig Beach din Bahamas

Sursa foto: pexels.com

Celebra plaja exotica din Bahamas este tot mai cautata de turisti care sunt nerabdatori sa vada si sa admire celebrii porci salbatici care inoata in mare. Insa, in anul 2017, a avut loc un val de decese in randul porcilor, fiind luata in calcul posibilitatea otravirii acestora. Tocmai pentru a evita acest lucru, guvernul a interzis turistilor sa hraneasca porcii salbatici.

7. Insula Mallorca din Spania

Sursa foto: pexels.com

Datorita plajelor uimitoare, a ruinelor romane, golfurilor, muntilor, dar si a vietii de noapte extraordinare, Mallorca face parte dintre destinatiile europene preferate de turisti. Cu toate acestea, cresterea turismului a produs o criza ecologica extrema, fiind nevoie ca oficialii sa dubleze taxa de turism la suma de 4 euro de persoana pe zi.

Sursa foto principala: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea