Vacante

#craciun de poveste #craciun #destinatii de vacanta #vacanta de craciun

7 destinatii de vacanta pentru un Craciun de poveste!

Craciunul este una dintre cele mai frumoase Sarbatori din an. In cazul in care te gandesti, ca anul acesta sa petreci Craciunul intr-o destinatie de poveste, iata cateva idei care te vor ajuta sa te decizi mai repede si sa incepi pregatirile pentru o vacanta de vis:

Laponia, Finlanda

Sursa foto: pexels.com

Laponia este una dintre cele mai cautate destinatii in special de catre familiile cu copii mici, dar nu numai. Cine nu si-ar dori sa ajunga acasa la Mos Craciun? Vacanta din preajma Craciunului poate fi momentul perfect pentru o vizita in Laponia. Aici, Satul lui Mos Craciun si parcul mosului atrag cei mai multi vizitatori, dar sunt si alte atractii in apropiere de faimosul Rovaniemi unde turistii pot simti din plin magia Craiciunului. Pe langa targurile si festivitatile care se organizeaza aici in aceasta perioada, turistii pot avea parte si de unul dintre fenomenele naturale cu adevarat magice: luminile nordului.

New York, Statele Unite ale Americii

Sursa foto: minitime.ro

New York, orasul care nu doarme niciodata, este una dintre cele mai bune destinatii de Craciun, pentru cei care adora distractia la orice ora din zi si din noapte. De la bradul gigantic din inima metropolei americane, pana la vitrinele magazinelor decorate fabulous, Craciunul la New York este plin de farmec.

Nuremberg, Germania

Sursa foto: pixabay.com

Piata de Craciun de la Nuremberg, in Germania, este una dintre cele mai cautate atractii turistice de aici, in aceasta perioada a anului. 180 de tarabe impodobite, asezate una langa alta, incanta turistii cu jucarii, suveniruri, turta dulce si alte bunatati. Dupa lasarea intunericului, locul arata ca desprins din povesti. Piata de Craciun de la Nuremberg este atat un loc de relaxare in vacanta ta, dar si ocazia perfecta in care poti achizitiona o multime de cadouri pentru cei dragi.

Salzburg, Austria

Sursa foto: austria.info

Salzburg este destinatia ideala pentru Craciun, fiind un oras care nu te lasa sa te plicitisesti. Cochetul orasel austriac intampina turistii cu arhitectura baroc, cu farmecul Alpilor si un muzeu al muzicii dedicat lui Mozart.

Copenhaga, Danemarca

Sursa foto: straitstimes.com

Mica si primitoare, Copenhaga este destinatia de Craciun ideala pentru cei care vor sa lase tumultul marilor orase pentru cateva zile, in schimbul plimbarilor pe stradutele din capitala daneza. Strazile din Copengaha sunt impodobite in fiecare an cu jumatate de milion de liminite si brazi de Craciun.

Bruges, Belgia

Sursa foto: pixabay.com

Craciunul a fost facut pentru Bruge, cel putin asa se spune. Aceasta destinatie cu aer medieval este o incantare in orice perioada a anului, cu atat mai mult in perioada Craciunului. Targurile de Craciun si patinoarele impanzesc micutul orasel Belgian care capata un farmec aparte, in aceasta perioada a anului.

Reykjavik, Islanda

Sursa foto: icelandtravel.is

Un Craciun poate fi cu adevarat de poveste atunci cand alegi ca destinatie Islanda, denumita si Tara Elfilor. Reykjavik este un oras in care vei trai magia Sarbatorilor la fiecare pas. Totul aici arata ca desprins din povesti, cu atat mai mult cu cat islandezii, despre care se spune ca sunt cei mai fericiti locuitori din lume, adora legendele, cum este si povestea celor 13 Mosi Craciun, pe care si-o reamintesc de fiecare data in aceasta perioada a anului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea