Vacante

# echipament schi #schi

6 sfaturi pentru a iti alege echipamentul de schi potrivit

Rolul pe care il are echipamentul de schi este unul foarte complex si important, acesta fiind necesar atat pentru protectie, cat si pentru confort sau pentru invatarea si realizarea corecta a miscarilor. Prin urmare, este esential ca echipamentul sa fie ales corect pentru fiecare individ.

 

O mare parte din acest echipament poate fi inchiriata pe perioade scurte. Dezavantajul in acest caz este ca un element, cum ar fi schiurile, de exemplu, este folosit de mai multe persoane, care au stiluri diferite de a schia. Astfel, schiurile pot fi tocite si pot pot pune dificultati in cazul celor incepatori sau pot ingreuna alunecarea celor mai experimentati.

Unul dintre motivele pentru care oamenii aleg sa inchirieze echipamentul de schi in loc sa il cumpere este pretul destul de mare pe care acesta il are. Insa, exista o solutie pentru acest impediment. Pot fi achizitionate echipamente SH in stare foarte buna, indiferent ca sunt schiuri second hand, clapari sau bete.

Cum se poate alege echipamentul potrivit?

Pentru a fi sigur ca si-a ales echipamentul de schi potrivit, mai ales daca este incepator, practicantul acestui sport ar trebui sa ia in calcul sfaturile specialistilor. Printre acestea se regasesc si cele de mai jos.

  1. Primul sfat oferit de un instructor de schi este acela de a investi intr-un astfel de echipament numai daca oamenii sunt cu adevarat pasionati si stiu ca vor petrece mult timp pe partie. Daca acestia schiaza ocazional, investitia nu se justifica.
  2. Varietatea de modele si tipuri de schiuri este una foarte mare. De aceea, oamenii trebuie sa tina cont de cateva criterii, cum ar fi: inaltimea pe care o au, stilul de schiat si nivelul la care se afla.
  3. Si in ceea ce priveste alegerea claparilor trebuie sa se tina cont de nivelul de experienta. Daca se achizitioneaza dintr-un magazin fizic, perechea de clapari trebuie probata cu o soseta groasa, de preferat aceeasi sau una asemanatoare cu cea care va fi purtata pe partie. 
  4. Casca de schi este esentiala pentru siguranta schiorului, iar aceasta trebuie sa fie una special dedicata acestui sport. 
  5. De asemenea, betele de schi ar trebui alese tot dupa criterii stricte, cum sunt cel legat de inaltimea persoanei si de stilul de schi pe care aceasta il are.
  6. Nu ar trebui sa se omita costumul de schi, acesta avand rolul de a asigura caldura si confortul schiorului. Prin urmare, este necesar ca materialul sa aiba un grad ridicat de respirabilitate si permeabilitate, pentru a oferi corpului mediul potrivit pentru a desfasura o astfel de activitate.

Varietatea de modele pe care toate elementele unui echipament de schi le au permite schiorilor sa le aleaga, in primul rand, din punct de vedere al sigurantei si utilitatii, si mai apoi din punct de vedere estetic. Iar cei care nu dispun de un buget prea mare sau nu doresc sa investeasca o suma generoasa de bani pentru achizitionarea echipamentului de schi isi pot indrepta atentia oricand catre echipamentele SH, cu conditia ca acestea sa fie in stare buna.

FOTO: freepik.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea