Vacante

#turism #destinatii vacanta #atractii turistice #destinatii italia # orase italia # destinatii turistice italia

6 orase irezistibile din Italia

Cand te gandesti la Italia, primele lucruri care iti vin in minte sunt pizza, inghetata, arta renascentista si minuni arhitecturale. Orasele din Italia reprezinta exemple vii ale realizarilor italienilor de-a lungul veacurilor, incepand de la moda, pana la arta culinara si arta arhitecturala.

Iata cateva dintre cele mai frumoase orase ale Italiei.

Milano

Moda, arta si designul sunt cuvintele care descriu cel mai bine frumosul Milano. Aici, in una dintre capitalele modei Europene, vei descoperi buticuri elegante care reprezinta Gucci, Prada, Versace, Armani, Dolce & Gabbana etc.

Milano nu reprezinta insa doar moda, ci si arta. Aici vei gasi tablouri celebre precum Cina Cea de Taina a lui Da Vinci si frumoasa cladire de opera, La Scala.

Dupa o sesiune de cumparaturi, te poti odihni la una din cafenelele de pe Navigli, acolo unde poti lua pulsul orasului.

Napoli

Napoli este unul dintre cele mai impresionante orase din Italia si cea mai importanta asezare din zona de Sud. Aici poti vizita Duomo di San Gennaro, Muzeul San Martino (dedicat istoriei si culturii napoletane), Muzeul si Galeria Capodimonte (gazduieste opere de arta realizate de Michelangelo, Tiziano, El Greco, Raffaello si Botticelli).

Desi Napoli este un oras superb ziua, acesta atinge apogeul frumusetii in perioada noptii, atunci cand luminile il transforma intr-un adevarat muzeu in aer liber.

Bologna

Bologna nu este doar un oras, ci si o cetate istorica, foarte bine conservata, din nordul Italiei. In ciuda acestui lucru, vei fi surprins sa vezi ca orasul este plin de studenti, care ofera orasului o energie foarte puternica si moderna, in ciuda aspectului sau vintage.

Genova

Un alt oras foarte frumos si cu un farmec aparte este Genova. Acesta face parte din categoria oraselor care te fascineaza cu farmecul lor deosebit, invechit, dar totusi atat de relaxant. Genova este un oras port istoric, care ascunde atractii precum o bucatarie care va fi pe placul gurmanzilor (bucataria din Genova este bazata in special pe fructe de mare si peste).

Florenta

Florenta este capitala renascentista a lumii. Orasul este unul dintre cele mai uimitoare din Italia si reprezinta locul din care au pornit foarte multi mari artisti si arhitecti din lume. Aici vei putea descoperi bulevarduri elegante si restaurante de lux, unde poti gusta mancaruri care iti vor trezi la viata toate simturile.

Verona

Chiar daca este asociat cu faimosul cuplu Romeo si Julieta, iar edilii orasului se folosesc de acest lucru pentru a atrage turisti, orasul mai are si alte minunatii cu care isi poate fermeca vizitatorii. Verona se afla pe locul 4 in topul celor mai vizitate orase din Italia.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea