Vacante

# ce sa faci in vacanta #vacanta

6 motive pentru a-ti petrece vacanta in acelasi loc an de an

De obicei ne dorim experiente noi de vacanta si evitam sa facem de fiecare data aceleasi lucruri sau sa mergem in aceleasi locuri. Totusi, revenirea in acelasi loc de vacanta, an de an, poate avea beneficii de care merita sa tii cont.

Iata cateva motive care s-ar putea sa te convinga ca merita sa iti pertreci vacanta in acelasi loc, chiar si mai multi ani la rand.

1. Mai putine greseli

Atunci cand mergi pentru prima data intr-un loc este firesc sa faci anumite greseli pana te obisnuiesti cu locul. De exemplu, nu stii ca hotelul dispune de mai multe frigidere mari in care poti depozita alimentele cumparate, sau scurtatura care ocoleste traficul. Nu stii care sunt restaurantele din apropiere si unde poti petrece o seara de vis.

2. Strangi amintiri placute

Daca esti un parinte cu copiii, cu siguranta vei prefera sa revii la un hotel unde te-ai simtit bine si copiii au beneficiat de conditii de agrement care ti-au asigurat clipe de liniste. Daca ei s-au simtit bine anul trecut, cand erau mai mici si nu puteau folosi toate posibilitatile de agrement, cu siguranta ca anul acesta, cand sunt mai mari, se vor bucura sa revina in acel loc si sa se bucure de mai multe facilitati.

De exemplu, daca hotelul are piscina si copiii au invatat intre timp sa inoate foarte bine, va fi o incantare sa isi exerseze noile abilitati in timp ce tu te vei relaxa privindu-i.

3. Clientii fideli se bucura de tratamente speciale

Poate ca este un motiv mercantil, dar el este o realitate de care poti profita. Atunci cand revii an dupa an la un anumit hotel sau intr-o anumita statiune, gazdele apreciaza atat de mult acest lucru incat iti vor oferi diverse facilitati si avantaje. Ele pot fi cupoane de reduceri sau jetoane suplimentare pentru activitatile distractive. De ce le-ai refuza cand copiii sar deja in sus de bucurie?!

4. Ai ocazia sa faci fotografii inspirate

Daca urmaresti sa realizezi un set de fotografii cu familia in acelasi cadru an de an pentru a se vedea mai bine evolutia copiilor, acest lucru il poti face numai daca revii in acelasi loc de vacanta.

Chiar daca acum ei nu par a avea rabdare sa iti pozeze, peste ani, aceste amintiri vor deveni nepretuite.

5. Te bucuri de sentimentul de a reveni intr-un loc familiar

Oricat de mult ti-a placut prima vacanta petrecuta intr-un loc, cand vei reveni la el vei fi surprins sa descoperi un placut sentiment care te face sa te simti ca si cum ai fi acasa. Odata cu trecerea anilor, el se va intensifica, devenind emotionat.

Cu siguranta ve gasi de fiecare data ceva nou de facut care sa nu permita instaurarea rutinei.

6. Te simti confortabil repetand ceva ce deja cunosti

Desi schimbarea este un lucru bun, uneori ne bucuram sa ne putem opri din iuresul cotidian pentru a face lucruri pe care deja le cunoastem si care nu mai reprezinta o sursa de stres. Poti gasi chiar o anumita satisfactie si comoditate in a face lucurile banale pe care le-ai facut si anul trecut si a uita de viata agitata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea