Vacante

#interlaken # vacanta iunie #Stockholm # reykjavik #destinatii de vacanta #nisa #cracovia #iunie #copenhaga

6 destinatii de vacanta perfecte pentru luna iunie

Daca nu ti-ai planificat inca o vacanta pentru prima luna de vara, acum este momentul. Iunie este o luna populara pentru calatoriile prin Europa, vremea fiind foarte placuta pe aproape intreg continentul. Pentru a te inspira, iata sase destinatii de vacanta perfecte pentru luna iunie.

1. Reykjavik, Islanda

Reykjavik este capitala si totodata cel mai mare oras din Islanda. In general, in luna iunie, temperatura se situeaza intre 7 si 12 grade Celsius. Astfel, poate fi destul de racoare, insa nu atat de tare incat sa nu te poti bucura linistit de toate atractiile existente in aer liber.

Daca alegi sa vizitezi Islanda, indiferent ca stai o saptamana sau mai putin, este recomandat sa inchiriezi o masina. In acest mod vei putea vizita obiectivele principale de-a lungul coastei de sud sau sa faci o excursie in jurul Ring Road

2. Nisa, Franta

Luna iunie este practic startul perioadei turistice din Nisa, o destinatie turistica deosebita din Franta. Vremea este foarte placuta in aceasta perioada, cu temperaturi incadrate intre 17 si 24 de grade Celsius.

La Nisa te poti bucura de celebra plaja, unde nisipul este inlocuit cu pietris. Iar daca stai mai multe zile poti face plimbari rapide cu trenul pentru a ajunge la Cannes sau Monaco.

3. Interlaken, Elvetia

Interlaken reprezinta o destinatie turistica destul de populara din centrul Elvetiei, in apropierea Alpilor. Temperaturile din luna iunie sunt unele confortabile, intre 11 si 22 de grade Celsius. Totusi, vara este cea mai umeda perioada a anului din aceasta parte a Elvetiei, astfel incat este bine sa tii cont de acest aspect in momentul in care iti planifici activitatile.

In cazul in care iti doresti sa te plimbi cu trenul si sa te bucuri de diverse aventuri montante, este recomandat sa iei in calcul obtinerea unui permis de calatorie elvetian.

4. Copenhaga, Danemarca

Copenhaga, capitala Danemarcei, este un oras minunat, cu un orizont dominat de acoperisuri si cupole de cupru si cetateni extrem de primitori. Luna iunie este ideala pentru a putea vizita orasul, temperaturile fiind de regula de la 11 si pana la 19 grade Celsius.

Totusi, Copenhaga se numara printre cele mai scumpe orase din Europa, astfel incat trebuie sa iti planifici cu atentie bugetul pentru o eventuala vacanta.

5. Stockholm, Suedia

Stockholm si Copenhaga sunt asemanatoare in multe privinta, mai ales in ceea ce priveste bunatatea si frumusetea localnicilor.

Stockholm este amplasat pe un grup de insule, astfel incat privelistea va fi una de vis – cu poduri minunate si o apa linistita. Zilele din iunie dureaza destul de mult si vei avea timp sa te bucuri cat poti de mult de imprejurimi, fiind impulsionat totodata de temperaturile confortabile de 11-21 de grade Celsius.

6. Cracovia, Polonia

Cu toate ca preturile s-au dublat fata de anii anteriori, Cracovia inca reprezinta un oras care merita sa fie vizitat. Centrul istoric este unul deosebit, reprezentat printr-un parc si multa liniste, departe de zgomotul traficului si de stres.

Iti poti petrece seri minunate de vara plimbandu-te prin oras si prin imprejurimi, mai ales ca vremea este numai buna in luna iunie, cu temperaturi intre 14 si 22 de grade Celsius.

Surse foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea