Vacante

#monaco #vatican #san marino #capitale europene #capitale mici #capitale # vaduz # valetta

6 cele mai mici capitale din Europa

Sunt faimoase si recunoscute pentru frumusetea lor, pentru peisaje, pentru arhitectura si pentru traditii, insa chiar si asa, acestea se numara printre cele mai mici capitale din lume. Iata-le prezentate in ordinea dimensiunii lor.


Vatican

Vaticanul este un stat independent, care se intinde pe o suprafata de 0,44 kilometri patrati si are aproximativ 800 de locuitori. Vaticanul se afla pe lista Patrimoniului UNESCO incepand cu anul 1984.


San Marino

San Marino este capitala republicii San Marino si are o suprafata de7 kilometri patrati. In oras traiesc in jur de 4500 de locuitori, iar centrul vechi al orasului apartine Patrimoniului UNESCO.


Vaduz

Capitala Principatului Lichtenstein, Vaduz este al treilea cel mai mic oras european ca suprafata (17,3 kilometri patrati) si are aproximativ 5300 de locuitori.

Unul dintre lucrurile inedite din oras este lipsa statiilor de tren. In acelasi timp, in Vaduz nu exista aeroport, insa cu toate acestea orasul este foarte activ din punct de vedere turistic.


Valetta

Valetta este capitala Maltei si are o suprafata care nu depaseste 0,8 kilometri patrati. Chiar si asa, in orasul care face parte din Patrimoniul UNESCO traiesc aproximativ 8000 de persoane.


Andora la Vella

Cu toate ca are 30 de kilometri patrati si 22.000 de locuitori, Andora la Vella, care este capitala Principatului Andorei, se numara printre cele mai mici capitale europene.

Andora la Vella se dezvolta cu ajutorul industriei turismului si cu toate ca in oras nu exista gara, iar cele mai apropiate aeroporturi sunt la aproximativ 3 ore distanta de mers cu masina, acesta este legat printr-o linie de autobuze de gara din L'Hospitalet-pres-l'Andorre.


Monaco

Principatul Monaco este a doua cea mai mica tara din intreaga lume, cu o suprafata de 1,98 kilometri patrati. Chiar si asa insa, Monaco are o populatie de 36.000 de locuitori.

Cu toate ca Monaco nu face parte din Uniunea Europeana, Principatul este strans legat de UE prin acordurile facute cu Franta.

Sursa foto: iamistanbul.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea