Vacante

#vacanta cu copiii # sfaturi de vacanta # vacanta in familie #planificare vacanta

5 sfaturi pentru o vacanta de familie reusita

Te pregatesti pentru o vacanta alaturi de familie si iti doresti ca totul sa fie perfect? Pentru o vacanta de neuitat alaturi de familia ta este necesar sa planifici cu atentie toate activitatile si vizitarea punctelor turistice.


Fa-ti lectiile de acasa

Nu te baza pe faptul ca vei ajunge la destinatie si ca vei primi sfaturi de calatorie de la localnici. Este foarte posibil ca acestia sa nu iti recomande exact lucrurile pe care tu si familia ta vreti sa le vedeti.

Cel mai bine este sa discutati impreuna inca de acasa despre lucrurile pe care doriti sa le faceti si locurile pe care vreti sa le vedeti si schitati-va un program de acasa, inainte de a pleca.


Fii flexibil

Chiar daca ai facut un plan de acasa, iar cand ajungeti acolo descoperiti oportunitati noi, incearca sa le introduci pe lista voastra de lucruri de facut in vacanta. Surprizele sunt intotdeauna binevenite, mai ales pentru copii.


Faceti pauze mici pe drum

Daca mergeti cu masina si trebuie sa parcurgeti sute de kilometri este foarte important sa opriti si sa faceti pauze de 5 - 10 minute la fiecare doua ore de mers, astfel incat sa evitati situatiile neplacute: stari de voma, de ameteala, amorteala etc.


Opteaza pentru un loc de cazare potrivit

Pentru copii nu conteaza neaparat luxul, ci activitatile de care se pot bucura acolo. Cu toate ca planul este sa petreceti cat mai mult timp in aer liber, orientati-va catre un hotel care va pune la dispozitie diverse activitati si beneficii: acces la piscina, plimbari cu ponei, parc pentru copii etc.


Lasa-i pe copii sa ia anumite decizii

Cu toate ca tu, in calitate de adult, iei cele mai importante decizii, este indicat sa le permiti si copiilor sa isi dea cu parerea si sa ia anumite decizii. Unde sa mergeti prima oara sau unde sa stati mai mult etc. Daca nu esti 100% de acord cu deciziile lor, incearca sa le spui acest lucru intr-o maniera cat mai prietenoasa, fara sa ii faci sa creada ca ideile lor nu au fost bune.

Totusi, daca nu ajungeti la un consens, cel mai bine este sa mergi pe mana copiilor tai, dar in acelasi timp sa le spui ca daca ceva nu iese bine, responsabilitatea le apartine.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea