Vacante

#sate europene #sate romania #destinatii de vacanta #vacanta

5 sate europene care merita sa fie vizitate

Multe orase din intreaga lume sunt destinatii de vacanta minunate, insa satele europene sunt adevarate bijuterii istorice, in care traditiile dau farmec locurilor.

Pentru cei care s-au saturat de aglomeratia si zgomotul orasului, o vacanta intr-un sat de munte poate fi mai mult decat o simpla calatorie. Linistea este la ea acasa, iar natura ne ademeneste cu frumusetile ei.

Fie ca alegi sa calatoresti vara, ori iarna, satele pot fi alegerea perfecta atunci cand vrei sa ai parte de cateva zile relaxante, in care sa te odihnesti si sa admiri frumuseti arhitecturale.

Pentru ca niciodata nu este prea tarziu sau prea devreme pentru a iti face planuri de vacanta, noi ti-am pregatit o lista cu 5 sate europene care merita sa fie vizitate. Localitati de poveste pe care nu trebuie sa le ratezi!

Bibury, Anglia

De obicei, atunci cand ne gandim la Marea Britanie, prima destinatie de vacanta care ne vine in minte este Londra. insa, Anglia are si alte locuri minunate, despre care unii dintre noi nu au auzit niciodata. Una dintre aceste destinatii este satul Bibury, din regiunea Cotswolds, Gloucestershire. Localitatea este considerata una dintre cele mai pitoresti zone din Marea Britanie.

Primele constructii de aici au fost ridicate in secolul al XIV-lea – si erau pravalii in care calugarii unei manastiri din zona vindeau diferite produse. Secole mai tarziu, aceste pravalii s-au transformat in locuinte, iar acum ele sunt monumente arhitecturale. Daca ti-am starnit interesul si vrei sa descoperi mai multe detalii despre acest loc deosebit, iti recomandam sa citesti articolul "15 sate incantatoare, destinatii de vis pentru ce care vor sa evadeze din oras", de pe site-ul Omofon.

Hallstatt, Austria

Satul Hallstatt din centrul Austriei este amplasat intr-o zona superba pe malul Hallstätter See, intre un lac limpede si un munte luxuriant care vegheaza intreaga localitate.

Locul este vizitat anual de peste 1 milion de turisti pasionati de sporturile de iarna, de zborul cu parapanta, ski nautic sau doar atrasi de frumusetea satului.

Hallstatt este una dintre acele destinatii pe care merita sa le vizitezi macar o data in viata. Aici ai ocazia sa vezi o capela construita din oase, o salina subterana, sau te poti bucura de expeditiile pe munte.

Albarracín, Spania

Situat undeva in sudul zonei rurale Aragon, la 3.878 de metri deasupra nivelului marii, Albarracín este un sat de poveste din Spania. in trecut, in Albarracin s-au dus razboaie intre mauri si crestini pentru suprematie. Astfel ca, la un moment dat, localitatea avea statutul de regat islamic independent. insa dupa ce crestinii au recucerit-o, zona a devenit un important fort militar datorita localizarii strategice.

in Albarracín ai ocazia sa te plimbi pe strazi inguste si sa admiri turnuri si castele vechi din piatra. Pe scurt, o vacanta in acest sat spaniol este o experienta inedita, fiind un loc incarcat de istorie si legende.

Viscri, Romania

Viscri este satul vedeta al Romaniei. Multa vreme acesta a fost o localitate izolata, insa, in timp, s-a transformat intr-o veritabila atractie turistica. Acesta a devenit cunoscut in intreaga Europa dupa ce printul Charles a cumparat o casa in zona, in 1996, si a vorbit in multe interviuri despre frumusetile satului din Transilvania.

Viscri a castigat teren prin persajele pitoresti si prin faptul ca aici totul este autentic.

Aceasta localitate adaposteste una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate sasesti, de altfel fiind una din cele sase inscrise in patrimoniul mondial UNESCO.

Daca vrei sa descoperi si alte lucruri interesante despre satul Viscri, te invitam sa citesti articolul "7 dintre cele mai frumoase sate din Romania", de pe site-ul Omofon.

Cochem, Germania

Cochem este un sat idilic, amplasat pe malurile raului Moselle, faimos pentru casele traditionale din lemn, care inconjoara piata centrala.

Intreaga localitate arata precum un decor din basme, iar castelul Reichsburg Cochem este una dintre principalele atractii turistice ale locului. Acesta a fost construit in anii 1000, iar de-a lungul timpului a fost devastat de mai multe incendii. Castelul are si un restaurant unde se organizeaza diverse festivitati. in plus, zona este una de vis, fiind infrumusetata de podgoriile care dau farmec localitatii.

Daca ai ocazia sa ajungi in Germania si vrei sa vizitezi un sat de poveste, noi iti recomandam sa alegi Cochem.

Surse foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea