Vacante

#vizitare orase bulgaria # orase bulgaria #bulgaria

5 orase din Bulgaria pe care trebuie sa le vizitezi

Bulgaria ofera totul, de la plaje sarutate de soare la naratiuni istorice captivante, orase pline de viata si statiuni de schi acoperite de zapada. In acest articol va vom povesti care sunt cele mai atractive locatii si unde iti poti petrece urmatoarea vacanta.

 

 1. Varna

 Cu o istorie lunga si captivanta, numeroase bai romane si o arhitectura ortodoxa (cum ar fi catedrala Adormirii Maicii Domnului), orasul este perfect pentru pasionatii de istorie.

 Desigur, plajele sunt inca un factor important, iar o promenada plina de nisip atrage calatorii cu multimea de restaurante cu fructe de mare si cocktail-uri, in timp ce cluburile de pe marginea tarmului prind viata in fiecare seara.

 2. Veliko Tarnovo

 Legendarul Oras al Tarilor se ridica la marginea poalelor acendente ale muntilor nordici ai Bulgariei. Cadrul orasului este de-a dreptul uluitor, de-alungul lui in forma de “S” curge râul Yantra, terase cu acoperisuri de culoarea teracotei se potrivesc perfect pe caile navigabile de dedesubt.

 Drumurile sunt pietruite si casele cu o pardoseala deosebita din acest oras vechi sunt exemple primordial ale ceea ce este acum cunoscuta sub numele de “Scoala Tanovo”. Aceasta s-a dezvoltat odata cu cresterea celui de-al doilea imperiu bulgar in Evul Mediu.

 Calatorii experimenteaza un amestec de frumusete narurala, datorita padurilor salbatice, cultura si istoria neinfrânta, care provin din capitala Tsarevets si din superbele biserici bizantine.

 3. Sofia

 Capitala extinsa a Bulgariei este un fel de mosaic al propriului sau trecut. In jurul marginilor sale se ridica monumente ale stapânirii sovietice. Sub vârfurile muntelui Vitosha gasim Catedrala Alexander Nevsky, cupolele aurite de vad de la distanta. 

 Totul este foarte divers si rareori nu reuseste sa impresioneze calatorii care aleg sa treaca sau chiar sa isi petreaca câteva zile aici.

 Dupa plimbarea de seara, te poti aseza la una dintre terase, savurând un trabuc sau tigarile de foi preferate, alaturi de un pahar de rom.

4. Burgas

 La o distanta destul de mare de locurile pline de istorie, o afacere moderna care profita de fiecare rasarit si are parcuri mari si ingrijite se afla Burgas, aceasta se afla in partea sudica a coastei Marii Negre.

 Aici gasim cea mai populara plaja, North Beach, nenumarate festivaluri de muzica prind viata pe nisipurile fierbinti. Chiar daca este o statiune plina de tot felul de turisti care vin din toate colturile lumii, statiunea nu este una foarte scumpa, gasesti locuri pentru toate buzunare, inclusiv tutunul este mai ieftin.

 5. Bansko

 Ceruieste-ti schiurile si pune-ti salopeta, Bansko este cea mai apreciata statiune de sporturi de iarna din Bulgaria. Pârtiile duble de schi din Chalin Valog si Shiligarnika se afla intre padurile de brazi, privelistea uluitoare este una dintre cele mai apreciate din Europa de Est.

 Chiar daca nu sunteti pasionati de sporturile de iarna, statiunea este amplasata intr-o zona deosebit de frumoasa, aici gasesti hoteluri de lux, baruri, taverne si multe alte atractii care cu siguranta te vor face sa te indragostesti. 

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea