Vacante

#louvre #hermitage #destinatii #british museum #muzeu # muzee pe care sa nu le ratezi #prado # uffizi

5 muzee ale lumii pe care nu trebuie sa le ratezi

Una este sa afli despre arta, tehnologie sau istorie din carti si alta este sa vezi pe viu creatia respectiva. Exista in lume cateva muzee pe care este bine sa le vizitezi pentru a putea sa vezi in realitate unele dintre cele mai importante exponate. Aceste institutii sunt resurse autentice de istorie, arta, arhitectura, literatura si civilizatie.

Iata in continuare 5 muzee pentru care trebuie sa-ti faci timp in vacanta.
 

Luvru, Paris
 

Luvrul poate ca a devenit un cliseu, insa nimeni nu poate sa conteste ca este unul dintre cele mai spatioase si mai faimoase muzee pe pe glob. Colectia sa impresionanta numara peste 380 de mii de piese si peste 35 de mii de picturi , din cele mai vechi timpuri si pana in secolul al XIX-lea. Pe langa Mona Lisa si sculpturile lui Michelangelo, muzeul mai are multe alte capodopere pe care multi le cunosc din filmele documentare si albumele de arta.
 

British Museum, Londra
 

British Museum are una dintre cele mai valoroase colectii de arta din lume si reprezinta o atractie turistica de prima importanta in Marea Britanie. Vizitatorii pot descoperi aici documente de istorie a civilizatiei, unele exponate fiind extrem de vechi, din 3000 i.Hr. Muzeul dateaza din secolul al XVIII-lea si astazi este unul dintre cele mai cunoscute din Anglia, Europa si intreaga lume.

 

Galeria Uffizi , Florenta
 

Cei care vor sa vada "Nasterea lui Venus" sau "Primavara" lui Botticelli trebuie sa ajunga in galeria de arta Uffizi. Muzeul gazduieste capodopere de Michelangelo si Leonardo da Vinci. Desi in sine Florenta este un muzeu in aer liber , Uffizi reprezinta unul dintre cele mai vizitate obiective ale metropolei. Cei care vor sa viziteze muzeul linistiti trebuie sa-si faca o rezervare din timp, pentru a evita cozile.
 

Muzeul Prado , Florenta
 

Prado este unul dintre obiectivele de top ale Madridului. Muzeul gazduieste lucrari valoroase ale artistilor spanioli. Aici se afla una dintre cele mai importante colectii de arta europeana, de la Goya la El Greco. Una dintre creatiile cele mai importante gazduite de catre muzeu o reprezinta pictura lui Velazquez, "Las Meninas", considerata a fi reprezentativa in pictura vestica.
 

Hermitage , St Petersburg
 

Muzeul Hermitage este urias, situandu-se in topul celor  mai mari din lume. Muzeul numara peste 3 milioane de lucrari. Hermitage-ul a intrat in Cartea Recordurilor pentru cea mai mare colectie de pictura existenta pe glob. Lucrarile dominante sunt cele ale artistilor din Europa de Vest, precum si cele rusesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea