Vacante

#turism #destinatii vacanta # vacanta toamna #vacanta italia

5 motive pentru care ar trebui sa vizitezi Italia toamna

Italia este una dintre cele mai inspirate alegeri pentru o vacanta in toamna si acest lucru se intampla din mai multe motive. Descopera 5 motive pentru care ar trebui sa vizitezi Italia in toamna.

1. Temperatura toamna, in Italia

In multe destinatii din Italia, precum Capri, vara temperaturile sunt foarte greu de suportat. Toamna, insa, temperaturile incep sa scada si vremea este perfecta pentru plimbari lungi. In septembrie este uscat, cu temperaturi placute. Cea mai buna luna pentru a vedea Roma se spune ca este octombrie. In noiembrie ploua din cand in cand.

De-a lungul coastei, vremea este ceva mai blanda, in timp ce in munti temperaturile scad. Diminetile si serile sunt mai racoroase, insa zilele sunt insorite.

2. Preturile sunt mai mici toamna

Italia este cunoscuta ca o destinatie scumpa a Europei. Pentru a beneficia de tarife mai bune, toamna este o perioada potrivita. Statiunile nu mai sunt atat de aglomerate, iar preturile pentru cazare se reduc considerabil.

3. Mancarea in Italia, toamna

Toamna este momentul perfect pentru o vacanta in Italia daca esti gurmand. Se culeg viile, ciupercile salbatice si trufele.

4. Participa la evenimentele anuale

In Italia, toamna au loc multe festivaluri si evenimente culturale. Este un moment perfect pentru a gusta din cultura locala. In cadrul acestor evenimente se danseaza si se mananca castane, ciocolata, ciuperci, masline, struguri, trufe si nuci.

In plus, toamna incep stagiunile la teatru si opera, iar melomanii au ocazia de a merge la o opera italiana chiar acasa la ea.

5. Locuri perfecte pentru fotografii de toamna

Peisajele Toscanei, dar si cele ale marilor orase precum Roma sau Florenta sunt deosebit de frumoase toamna, datorita frunzisului colorat. O vacanta romantica de toamna este intotdeauna o idee buna pentru cei care isi doresc sa se plimbe prin locuri pline de inspiratie. In timp ce Florenta este un muzeu in aer liber, Roma este una dintre cele mai importante destinatii turistice ale lumii. Astfel de orase, insa, nu au extrasezon, iar toamna sunt la fel de aglomerate ca in restul anului.

Foto: listofimages.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea