Vacante

#hotel # sfaturi de vacanta # alegere hotel #cazare hotel

5 modalitati de a evita sa stai intr-un hotel prost

Cazarea intr-un hotel prost constituie unul dintre factorii majori de stres in calatorii: mizeria, zgomotele, camerele foarte mici sau preturile exagerat de mari sunt cateva detalii capabile sa-ti strice vacanta. Exista, totusi, modalitati de a evita sa stai intr-un hotel prost, daca esti dispus sa investesti timp si energie in alegerea acestuia.

Iata 5 modalitati de a evita sa stai intr-un hotel prost:


1 Cauta hoteluri pe internet

Cauta pe internet hotelul dorit. Verifica site-ul oficial al acestuia, precum si cele mai mari site-uri internationale de turism (TripAdvisor, Travelocity, Orbitz etc) si site-urile de rezervari online din strainatate si din Romania.

Cauta review-uri si citeste-le pentru a vedea impresiile oamenilor. Chiar daca acestea sunt subiective, dupa o lectura aprofundata iti poti face o idee clara despre serviciile acelui hotel. Nu ignora informatiile de pe bloguri sau fotografiile recente. Pozele de catalog sunt irelevante in alegerea unui hotel despre care nu stii nimic. Poti gasi informatii recente inclusiv pe retelele de socializare, unde hotelul poate avea un profil.


2 Contacteaza agentiile de turism

Cere informatii unor agentii de turism cu privire la hotelul care te intereseaza. Preturile practicate de agentii pot fi mai mici decat cele propuse direct de receptia hotelului. In plus, un agent de turism te poate lamuri daca este sau nu hotelul de care ai nevoie, dupa o serie de intrebari.


3 Evita hotelurile de tranzit

Daca stai cateva zile in hotelul respectiv, nu opta pentru unul de tranzit. Astfel de hoteluri ofera servicii minime si traiesc in principal de pe seama turistilor care stau cate o noapte sau doua, in drum spre o anumita destinatie.


4 Intreaba localnicii

Cand nu ai nimic stabilit de dinainte, in loc sa alegi la intamplare un hotel, roaga localnicii sa te indrepte spre un hotel bun. Poti primi ponturi foarte bune de la acestia, deoarece cunosc zona si, in unele locuri, se poate sa te puna in legatura cu un proprietar de vila sau pensiune.


5 Cere sa vezi camera inainte sa platesti

Cand te afli pe drum si trebuie sa gasesti rapid cazare, intra intr-un hotel si roaga receptionistul sa-ti arate o camera inainte sa platesti. In acest fel vei sti sigur ca nu vei sta intr-un hotel prost.

Sursa foto: ilikotravel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea