Vacante

#iarna #vacanta #vacanta de iarna #masuri de siguranta # sfaturi de vacanta

5 masuri de siguranta pentru vacanta de iarna

In vacanta de iarna, este important sa-ti iei toate masurile de siguranta specifice acestei perioade din an. De sarbatori, de exemplu, traficul de pe aeroporturi este foarte intens, ceea ce duce la reglementari suplimentare pe care companiile aeriene le impun pasagerilor.

Iata 5 masuri de siguranta pentru vacanta de iarna:


1 Ia cu tine haine potrivite

Cand calatoresti iarna, imbraca-te in straturi, alegand haine usoare, pe care sa le poti tine pe brat sau in geanta de mana fara ca acestea sa fie foarte grele. In gari, aeroporturi, statii de autobuze, in statiuni montane sau orase europene trebuie sa te imbraci corespunzator pentru a te feri de curenti de aer si ninsoare.

De aceea, este important sa cunosti prognoza meteo pentru perioada in care calatoresti. Ia cu tine mai multe seturi de caciuli, manusi, sosete si incaltari. Iarna, extremitatile corpului sunt cele mai vulnerabile.


2 Pleaca devreme de acasa


Iarna se intampla des ca zborurile sau cursele auto sa aiba intarzieri din cauza caderilor de zapada. Operatorii de turism inseamna pasagerii ca iarna sa ajunga la imbarcare mai curand decat de obicei.

De exemplu, in mod normal, pasagerii unui zbor trebuie sa ajunga in aeroport cu doua ore inainte de decolarea avionului. Iarna, este bine ca perioada sa fie lungita la 3 ore, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, cand aeroporturile sunt foarte aglomerate. Contacteaza compania aeriana cu care zbori si cere informatii cu privire la conditiile de trafic aerian.


3 Calatoreste in prima parte a zilei

Iarna, calatoreste in prima parte a zilei. In cazul in care se intampla ceva si pierzi avionul din motive independente de vointa ta, vei avea sansa de a primi bilet la urmatorul zbor, in aceeasi zi. Cu cat calatoresti mai tarziu, cu atat este mai mult trafic si exista riscul sa ajungi a doua zi la destinatie.


4 Fa-ti un plan pentru calatoria cu masina

Daca pleci la drum cu masina iarna, pregateste calatoria in cele mai mici detalii. Cauta pe internet cel mai bun traseu, stabileste opririle si locurile de alimentare, pregateste masina pentru zapada, pune in portbagaj alimente si paturi in caz de urgenta.


5 Consulta site-ul MAE

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe gasesti informatii la zi cu privire la conditiile si alertele de calatorie.

Sursa foto: family-hotel-italy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea