Vacante

#pericol sanatate #greseli vacanta #vacanta #sanatate

5 lucruri pe care sa NU le faci cand mergi in vacanta! Iti pun sanatatea in pericol!

Zborurile sunt rezervate, lista cu bagaje este finalizata, iar vizite si excursiile sunt atent planificate pentru fiecare zi. Odata ce pleci la drum grijile si problemele dispar. Acesta este si motivul pentru care putini mai acorda atentie detaliilor care conteaza cu adevarat si care iti pot pune sanatatea in pericol in mometnul in care pleci in vacanta. Iata ce nu trebuie sa faci niciodata canc mergi in vacanta, daca vrei sa ramai sanatos.

1. Nu umbla descult prin zona de securitate a aeroportului

Multe vacante incep de la aeroport. Iar cand treci de zona de securitate a acestuia va trebui sa te descalti. Desi ti se poate parea curat, in realitate podeaua este plina de microbi si fungi. Dupa o astfel de experieta te poti trezi cu infectii fungice. De aceea este important sa ai la tine niste sosete de unica folosinta pe care sa porti in acest interval si pe care apoi sa le arunci.

2. Nu face niciodata baie in cada hotelului

Sa faci o baie in cada cu jacuzzi de hotel in timp ce savurezi un pahar de vin sau de sampanie poate parea un lucru tentant. Acest lux atrage o multime de consecinte dupa sine. Cada hotelului poate fi infectata cu o multime de bacterii sau infectii fungice de la persoanele care au folosit-o inaintea ta. Deloc tentant, nu? Asadar nu uita ca in momentul in care esti in vacanta sa iti cumperi niste papuci speciali pentru baie, cu ajutorul carora sa intrii in cada. Astfel vei preveni multe neplaceri.

3. Ai grija ce alimente consumi

Cand vine vorba de mancare si bautura trebuie sa fii extrem de atent ce cumperi si de unde. In caz contrar te poti trezi cu toxiinfectii alimentare severe. In plus, daca nu consumi apa dintr-o sursa sigura poti intampina probleme de sanatate grave de la paraziti intestinali pana la virusi care provoaca hepatita, holera si alte boli grave. Nu cumpara produse de la vanzatorii ambulanti ci consuma alimente de la restaurante de incredere sau din cadrul complexului turistic la care te-ai cazat.

4. Nu tine inchis ventilatorul in timpul zborului

Poate parea ciudat insa in momentul in care vine vorba de a evita agentii patogeni din avion, acel mic ventilator de deasupra scaunului este prietenul tau. Da, zborul inseamna sa iti petreci cateva ore intr-un avion si sa respiri doar reciclat. Acest lucru te poate pune in contact cu germenii si virusii care calatoresc nestingheriti prin aer. Prin deschiderea ventilatorului de aer pe durata zborului, creezi un curent de aer care indeparteaza o mare parte din aceti agenti patogeni de tine, sporind probabilitatea de a ramane sanatos pe toata perioada sejurului.

5. Informeaza-te cu privire la riscuri

Grijile fara rost si masurile de precautie excesive iti pot lua tot cheful de distractie din timpul vacantei. Daca stii dinainte cu ce fel de riscuri s-ar putea sa te confrunti, poti sa planifici in consecinta ceea ce ai de facut pentru a te proteja. De la vaccinuri pentru a te proteja de diverse boli transmise de insecte pana la cumpararea unor substante dezinfectante pe care sa le ai mereu in geanta si pana la o trusa de prim ajutoru, totul trebuie sa fie atent gandit si inclus in bagajul tau.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea