Vacante

#bucket list #noua zeelanda #egipt #maroc #india #hawaii #calatorii

5 locuri pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata

Calatoriile sunt evadarile noastre din viata de zi cu zi. Cu fiecare bilet de avion cumparat sau cu fiecare plin facut, o lume noua se deschide la picioarele noastre. Ne asteapta sa o cutreieram si sa ii cunoastem secretele. Se deschide in fata noastra asemenea unei carti, iar noi ii suntem datori sa ii citim fiecare fila, sa ne bucuram de misterele ei si de tot ceea ce ne ofera. Cu totii avem o lista de dorinte cu locurile pe care dorim sa le vedem macar o data in viata. Va propunem cinci destinatii turistice pe care nu trebuie sa le ratati:

1. Templul Meenakshi - India



Chiar daca nu esti un adept al hinduismului, acest templu este un "must see". Legendele care il invaluie sunt fascinante, iar istoria sa te va captiva cu siguranta. Impresionanta prin anvergura constructiei si prin detaliile executate cu o deosebita maiestrie, templul este o marturie a ceea ce pot face oamenii atunci cand cred in ceva. Templul este mentionat in scrieri care dateaza din secolul al VII-lea, iar, cu toate ca este atat de vechi, reprezinta o desinatie foarte cautata chiar si in zilele noastre. Arhitectura deosebita imbracata cu 33.000 de statuete este un adevarat spectacol in lumina soarelui, plus ca templul este foarte viu colorat.  

2. Misteriosul sat albastru din Maroc

Chefchaouen este un sat aparte din Maroc. Ceea ce il diferentiaza si il face atat de special este culoarea albastra. Intregul sat este vopsit in nuante de albastru: strazile, casele si potecile... Exista mai multe teorii in ceea ce priveste culoarea in care a fost vopsit acest sat. Una dintre ele este faptul ca localnicii cred ca aceasta culoare alunga tantarii. Se mai crede ca, albastru simbolizeaza pacea si Gradina Raiului. Asadar, albastrul deschide portile catre spiritualitate.

3. Plaja cu nisip negru - Hawaii

Daca iti place la mare, atunci, in mod cert, vei adora acest loc! Putem spune ca plaja Punalu'u din Hawaii este una dintre minunile lumii. Nisipul negru apare atunci cand lava, care intra in contact cu apa, explodeaza, si astfel se creeaza aceasta priveliste iesita din comun. Este un loc de o frumusete deosebita, iar, daca veti face plimbari pe plaja, sa nu fiti uimiti daca va veti intalni cu broaste testoase sau daca veti observa delfinii inotand aproape de mal.

4. Pestera cu viermi stralucitori - Noua Zeelanda

In inima insulei nordice a Noii Zeelande gasim ascuns, asemenea unei comori, un taram parca desprins din basme. Aici pare ca lumea povestilor este reala! Aceasta pestera, veche de 30 de milioane de ani, are peretii impodobiti cu luminite verzi-albastrui. Interiorul lor intunecat este adus la viata prin licaririle coloniilor de viermi stralucitori. Efectul creat de acesti viermisori nu mai poate fi intalnit nicaieri, caci aceasta pestera este unica in lume.

5. Valea Regilor - Egipt

Valea Regilor este unul dintre cele mai frumoase "muzee" in aer liber din lume. Aici au fost inmormantati, de-a lungul a 500 de ani, faraoni si nobili. Dimensiunile impozante ale piramidelor si modul in care au fost construite constituie si azi un subiect de interes mondial. Pana in clipa de fata, cercetatorii nu au reusit sa stabileasca cum anume o civilizatie atat de veche a reusit sa construisca bijuterii arhitecturale de proportii atat de mari. Locul in sine este acoperit de misticismul legendelor hieroglifelor de pe peretii piramidelor si despre modul in care acestea au fost construite. Chiar daca nu intelegem complet povestea pe care ar vrea sa o spuna aceasta veche forma de scriere, tot ne putem bucura de frumusetea desenelor de pe pereti.

Surse poze: Pinterest. com, Pexels.com, Pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea