Vacante

#vacanta #vacanta familie #vacanta Delta Dunarii #vacanta Salina Turda

5 locuri din Romania ideale pentru o vacanta cu familia

Cand vine vorba despre vacanta cu intreaga familie, alegerea locului este un element dificil. Iata 5 locuri din Romania in care vei putea petrece clipe frumoase alaturi de cei dragi intr-o atmosfera de basm.
 

Bucovina

Pentru cei care cauta un loc linistit, aer curat si peisaje care-ti taie respiratia, Bucovina este destinatia ideala. Aspectul rustic, traditional al imprejurimilor de aici iti infatiseaaza o lume total diferita de cea cu care esti obisnuit. In Bucovina se gasesc numeroase obiective turistice, printre care cinci manastiri care fac parte din patrimoniul UNESCO: Voronet, Humor, Moldovita, Probota si Sfantul Ioan cel Nou din Suceava. Veti gasi, de asemenea, o multime de rezervatii naturale, ateliere traditionale de mestesugarit si veti lua parte la celebrarea traditionala a diferitelor sarbatori, care cu siguranta vor fi apreciate atat de cei mici, cat si de cei mari.




Delta Dunarii

Delta Dunarii este unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania. O vacanta cu familia aici va va oferi amintiri inedite, dar si experiente interesante, diferite de cele pe care le traiti la mare sau la munte. Diversitatea vegetatiei si a faunei din Delta ofera posibilitati nelimitate de petrecere a timpului liber. Fie ca mergeti la pescuit, va plimbati cu barca sau fotografiati animalele rare, veti descoperi in Delta Dunarii un loc pe care cu siguranta veti dori sa-l revedeti. Cei mici vor invata mai multe despre natura si vor avea ocazia sa vada cum traiesc localnicii din satele de aici, folosindu-se de resursele naturale si mestesugurile traditionale.



Salina de la Turda

Din ianuarie 2010, Salina din Turda s-a transformat, dintr-o simpla salina, intr-un obiectiv turistic veritabil. Mina dateaza din secolul al XVII-lea si este cunoscuta atat in tara, cat si in strainatate pentru modul spectaculos in care imbina istoria cu turismul. Este formata din trei mine: Mina Rudolf, Mina Terezia si Mina Anton, cea din urma fiind sapata la o adancime de 108 metri. Amenajarea spectaculoasa a celor trei mine i-a impresionat pana si pe turistii straini care vin aici din toate colturile lumii pentru a admira salina. Poate fi vizitata de luni pana duminica intre orele 9:00 si 18:00, iar pretul biletului pentru adulti este de 20 lei. Copiii, elevii si studentii platesc jumatate din acest pret, iar pentru pensionari, tariful este de 12 RON. Copiii sub 3 ani intra gratuit. In zona mai exista si un strand care cuprinde cinci lacuri amenajate in foste mine de sare.


Muntii Rodnei

Pentru cei care vara prefera muntele in detrimentul marii, Muntii Rodnei sunt solutia, mai ales pentru o vacanta in familie. Aici gasiti lacuri, cascade, manastiri, pesteri si varfuri inalte si va puteti bucura de aerul curat si peisajele superbe. Ghizii din zona va vor insoti pe numeroasele trasee turistice pentru a nu rata obiectivele importante din zona.



Muntii Fagaras

Numiti si “cei mai apropiati de cer din Romania”, Muntii Fagaras gazduiesc opt varfuri muntoase de peste 2.500 de metri. Toate aceste varfuri sunt traversate de Transfagarasan, drumul care se intinde pe 90 de kilometri si ajunge la altitudinea de 2.042 de metri. Printre obiectivele turistice de aici se numara Lacul Balea, Cascada Balea, Muzeul Etnografic Badea Cartan, Manastirea Carta si Palatul Brukenthal. Activitatile pe care le puteti desfasura sunt diverse, de la calarit sau plimbari cu ATV-ul pana la tras cu arcul, pescuit sau plimbari cu trasura.




Sursa foto: theparentreport.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea