Vacante

#destinatii de vacanta # destinatii turistice #parc national #Abisko #fenomene naturale #cascada victoria #great smoky mountains #raul catatumbo #insula san juan

5 destinatii unde poti admira fenomene naturale uluitoare

Fenomenele naturale exista peste tot in lume, dar nu sunt la indemana oricui. De fapt, daca esti pasionat de aceste fenomene ale naturii, trebuie sa calatoresti sute, poate chiar mii de kilometri pentru a ajunge intr-un loc in care sa te poti bucura de manifestarile Mamei Natura. Iata cateva destinatii cunoscute pentru fenomenele naturale care pot fi admirate acolo.


1. Abisko, Suedia

Abisko este un sat situat in nordul Suediei, in apropiere de Parcul National Abisko. Din septembrie, pana in martie, turistii vin aici pentru a admira uluitoarele aurore boreale care coloreaza cerul in nuante de verde si purpuriu.



Sursa foto: lonelyplanet.com


2. Cascada Victoria, Zimbabwe

Cascada Victoria se gaseste la granita dintre Zambia si Zimbabwe si nu este o cascada obisnuita. Datorita debitului rapid al apei in cadere si datorita razelor soarelor care se rasfrang in stropii de apa, aici se formeaza curcubeie pe tot parcursul zilei. In noptile in care luna este plina si nu sunt nori pe cer, curcubeiele sunt la fel de vizibile ca in timpul zilei.



Sursa foto: lonelyplanet.com


3. Parcul National Great Smoky Mountains, SUA

In timpul verii, Parcul National Great Smoky Mountains din SUA devine "loc de pelerinaj" pentru iubitorii fenomenelor naturale. Doar timp de 2 saptamani, aici pot fi admirati mii de licurici, care lumineaza la unison, in speranta ca se vor imperechea. Fiecare specie de licurici se caractrizeaza printr-o lumina aparte, astfel ca plimbarile pe aleile parcului se transforma in povesti luminoase uluitoare, verzi, galbene si albastre.



Sursa foto: knoxnews.com


4. Raul Catatumbo, Venezuela

In regiunea de nord-vest a Venezuelei se petrece constant un fenomen natural unic. Este vorba despre fulgerele permanente care se creeaza in momentul in care raul Catatumbo se varsa in lacul Maracaibo. In 300 de nopti din an se petrece acest fenomen uluitor. In 2010, din cauza fenomenului El Nino, fulgerele Catacumbo au incetat sa se mai formeze dupa foarte mult timp, insa dupa cateva luni de pauza, au reaparut, spre bucuria localnicilor.



Sursa foto: flipperdeflap.blogspot.com


5. Insula San Juan, statul Washington

Insula San Juan, care apartine de statul american Washington este locul in care iubitorii fenomenelor naturale se aduna an de an pentru a admira faimosul plancton bioluminiscent, care coloreaza apa in nuante aprinse de albastru. Fiintele bioluminiscente inca sunt studiate de oamenii de stiinta, pentru a se descoperi de ce se produce fenomenul.



Sursa foto: newscientist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea