Vacante

#city break europa #destinatii de vacanta #city-break #europa #vacanta

5 destinatii perfecte pentru un city break in Europa in timpul iernii

Iarna este un moment fantastic pentru a calatori in Europa. Fie ca esti dupa o vacanta racoritoare la schi sau o vizita intr-un oras popular, iti sugeram 5 destinatii perfecte pentru un city break in Europa.

Zagreb - Croatia

Capitala Croatiei este deseori privita ca o destinatie de calatorie potrivita pentru iarna, moment in care orasul devine fascinant. Zagreb este un oras special si se numara printre locatiile cu cele mai bune piete de Craciun din Europa, inca din 2016. Daca iti vei petrece Craciunul in Croatia, trebuie sa vezi standurile fermecatoare si pietele minunate raspandite de-a lungul intregului oras, iar cel mai bun loc de unde poti incepe explorarile este Piata Ban Jelacic din centru. Urmatoarea oprire ar trebui sa fie Piata Regelui Tomislav unde vei gasi parcul de patinaj in aer liber, iubit si apreciat de toate varstele, de la profesionisti pana la incepatori.

Salzburg - Austria

Salzburg nu este doar pentru fanii filmului Sunetul Muzicii sau Mozart! Acest oras austriac medieval are o priveliste incredibila asupra muntilor, fiind un lacas vechi, asemeni unui labirint cu o amprenta unica in preajma sarbatorilor. Christkindlmarkt din Salzburg este una dintre cele mai vechi piete de Craciun din lume. Incepand inca de la sfarsitul lunii noiembrie, vizitatorii se aduna la Residentzplatz unde se vand decoratii handmake, cacao calda si articole artizanale. Fiecare zi vine cu evenimente noi, de la concerte pana la excursii de Craciun.

In conformitate cu radacinile muzicale ale orasului, ansambluri locale si grupuri folclorice au cantat in fiecare decembrie la Adventul de la Salzburg. Acest festival de spectacole de muzica traditionala dateaza de peste 70 de ani si este unul dintre cele mai populare evenimente ale anului.

Viena - Austria

Cu cafenelele ei elegante, arhitectura opulenta si pietele de Craciun de talie mondiala, capitala rafinata a Austriei este in mod regulat in listele cu cele mai bune citybreak-uri de iarna din Europa. Toti cei care iubesc decoratiile de Craciun ar trebui sa puna Viena pe lista lor de calatorie. Incepand cu jumatatea lunii noiembrie, orasul este invadat de evenimente de vacanta si decoratiuni, de la satele de Craciun, patinoare pana la brazi falnici si festiv impodobiti.

Punctul culminant al sezonului il reprezinta Piata de Craciun a Viselor din Viena de langa Primarie. Aici se poate patina pe gheata, se pot asculta colinde, se pot decora prajituri si multe altele. Pe fundalul iluminat al iconicului Rathaus, totul pare o scena fantastica rupta dintr-o carte postala.

Tallinn - Estonia

Tallinn, un oras extraordinar de pitoresc in special atunci cand este invaluit in ceata sau zapada, este cu adevarat fermecator in timpul iernii. In ciuda popularitatii sale in lunile de vara, Tallinn din timpul iernii este mult mai linistit. Cei care viziteaza orasul iarna se pot bucura de pietele de Craciun din Tallinn. Totodata, asigurati-va ca explorati si cartierele alternative din Kalamaja si Orasul Creativ din Telliskivi, dar si ca vedeti macar unul dintre cele 40 de muzee ale orasului.

Berlin - Germania

Pietele de Craciun din Germania merita toata atentia datorita stralucirii si a bucuriei care sunt contangioase si care va vor incalzi in ciuda frigului de afara. Te poti considera norocos daca ajungi sa vezi minunatul Berlin amenajat iarna! In decembrie, Berlinul abunda in piete de Craciun, ele fiind asezate la fiecare colt. In interiorul pietelor veselia este contagioasa, mai ales dupa unul sau doua pahare de Gluhwein sau Eierpunsch. Mai ramane sa mananci un currywurst delicios sau un bratwurst si sa canti in voie cu corul local colindele lor vesele.

Surse foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea