Vacante

#programare vacanta #sfaturi vacanta #planificare vacanta #vacanta

4 trucuri perfecte pentru planificarea unei vacante ieftine. Iata ce trebuie sa cauti!

Un calator impatimit se va lovi intotdeauna de problema bugetului de vacanta atunci cand vine vorba sa isi programeze sejururile. In cazul in care vrei sa te bucuri de cat mai multe experiente in cadrul unei excursii peste hotare este bine sa pui in aplicare trucurile de mai jos.

1. Destinatii din aceeasi regiune

Daca vrei sa iti faci o imagine despre Europa sau orice alt continent este bine sa iti programezi excursiile in regiuni bine definite. Orienteaza-te rand pe rand spre destinatii din peninsula Iberica, Scandinavia sau centrul Europei daca vrei sa beneficiezi de o experienta profunda. Alegerea poate fi facuta si in functie de sezon, in acest moment, de exemplu, orasele spaniole si poartugheze fiind mai mult decat accesibile.

2. Nu stationa in orasele mari

Marile orase europene sunt si cele mai scumpe destinatii turistice. Programeaza-ti o vizita de o zi in acestea in care sa te bucuri de atractiile locului si apoi orienteaza-te spre zonele rurale ale tarilor pe care le vizitezi. Ca exemplu, in cursul unei vizite in insula Capri este mult mai rentabil sa te cazezi in micul oras Anacapri, din partea de vest a insulei, decat in exclusivistul oras principal. Distanta nu este mare si poate fi parcursa cu mijloacele de transport in comun in mai putin de 20 de minute.

3. Perioada potrivita

Alege perioadele de inceput de sezon turistic sau de final al acestuia pentru a te putea bucura de o vacanta la pret redus. In perioada sarbatorilor pascale sau de Craciun, metropole precum Viena, Parisul sau Londra sunt un adevarat cosmar pentru turisti, dar care redevin accesibile in alte perioade ale anului. La fel, statiunile de coasta din Portugalia sunt intesate de turisti in timpul verii, dar se dovedesc extrem de accesibile in martie - aprilie sau la inceputul lunii octombrie.

4. Cauta destinatii noi

"La pomul laudat sa nu te duci cu sacul" spune un proverb neaos care este valabil si in alegerea destinatiilor de vacanta. Europa adaposteste si alte destinatii fermecatoare, unde un turist are ce experimenta fara sa aiba impresia ca este jumulit la fiecare pas. Orasele vechi din zona sud-est europeana sunt adevarate bijuterii.

5. Rezerva din timp

Fa-ti planul excursiilor din timp pentru a putea rezerva biletele de calatorie si cazarea la preturi mult mai avantajoase. Foloseste transportul in comun din orase pentru a economisi bani.

Sursa foto: getintravel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea