Vacante

#destinatii de vacanta # liechtenstein #vacanta strainatate #san marino #Lesotho #brunei

4 tari mici cu un farmec aparte

Multe dintre statele independente de mici dimensiuni sunt chiar in inima continentelor, inconjurate de tari faimoase, pline de turisti in fiecare an. In cele mai multe cazuri, aceste asezari superbe sunt foste colonii care si-au castigat independenta, in timp ce altele au avut parte de monarhi atat de priceputi incat au ramas separate de tarile inconjuratoare.

Iata 4 state de mici dimensiuni care au un farmec aparte, potrivit site-ului Mother Nature Network.

1. San Marino

San Marino, desi inconjurata de Italia, este o republica independenta inca din 1599. Populatia sa numara putin peste 30.000 de locuitori, iar suprafata totala este mai mica de 62 km patrati.

Cu toate aceastea, micuta tara beneficiaza de peisaje montane superbe, cateva castele medievale si din era renascentista foarte bine conservate. Astfel, San Marino este unul din cele mai fascinante locuri pentru turisti din zona Europei de Sud. De fapt, anul trecut mica natiune a avut mai mult de doua milioane de vizitatori.

2. Lesotho

Lesotho este un mic stat inconjurat de impresionanta Africa de Sud. Supranumit "Regatul Cerului", Lesotho este, in punctul cel mai de jos al sau, cu peste 800 de metri deasupra nivelului marii. Principala activitate turistica de aici este plimbarea in zonele montane, fie pe jos, fie calare.

In trecut, pentru a nu fi colonizata de Africa de Sud, Lesotho a fost protejata de Regatul Unit, iar in anii '60 si-a castigat independenta.

3. Brunei

Brunei este un mic stat suveran afla pe coasta de nord a insulei Borneo, langa Malaezia. Este condus de unul dintre cei mai bogati oameni din lume, sultanul Haji Hassanal Bolkiah, cel care indeplineste totodata si functia de prim-ministru, ministru de Finanate si cel al Apararii.

Dinastia din care face parte se afla la conducerea sultanatului de 600 de ani. Brunei are paduri tropicale virgine, rauri linistite si recife colorate de corali.

4. Liechtenstein

Poate ai auzit de micuta natiune Liechtenstein cu ocazia meciurilor de fotbal pe care nationala Romaniei le-a disputat in compania fotbalistilor din acest principat. Capitala Vaduz are 5.207 locuitori, in timp ce numarul total al populatiei nu depaseste 37.000, dintre care 34% sunt straini.

Limba oficiala este germana pentru ca statul Liechtenstein se afla intre Austria si Elvetia. Este recunoscut pentru peisajele montane superbe, statiunile de schi, arhitectura clasica si satele alpine linistite.



Sursa foto: italia.it
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea