Vacante

#marele zid chinezesc # destinatii turistice #Zidurile Aureliene #Zidul lui Hadrian #Zidurile Constantinopolului

4 porti spre trecut pe care trebuie sa le vezi cu ochii tai

Adevarate minuni artificiale, unele cu o istorie milenara, aceste ziduri antice se incapataneaza sa reziste testului timpului. Unele au devenit atractii turistice importante, pe cand altele abia mai reusesc sa stea in picioare si au cazut parca in uitare. Iata 4 ziduri stravechi care te transporta in trecut, monumente pe care ar trebui sa le vezi cel putin o data in viata!

1. Zidurile Aureliene

Zidurile Aureliene fac parte din bogatia culturala a Romei. Au fost construite de imparatul Aurelian in secolul al III-lea si inconjoara cele sapte dealuri faimoase ale orasului, scrie Mnn.com.

Cu o grosime de peste trei metri si inalte de aproape opt metri, Zidurile Aureliene au avut o lungime initiala de 19.3 kilometri, fiind folosite pentru protectie. Aceasta constructie a servit apararii orasului timp de peste 1.000 de ani, ultima batalie pe care a vazut-o avand loc acum mai bine de 200 de ani.

Sursa foto: conservativebyte.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea