Vacante

#plaje #destinatii de vacanta #plaje ascunse #frumusete uluitoare

4 plaje ascunse, de o frumusete uluitoare

O experienta deosebita in vacanta o ofera plajele putin frecventate de turisti. Ascunse de relieful impunator sau aflate la mare departare de principalele localitati, astfel de plaje seduc vizitatorii prin puritatea naturala si culorile intense ale apei si vegetatiei.

Descopera 4 plaje ascunse ale lumii, de o frumusete uluitoare:


1 Plaja Flamenco, Insula Culebra, Puerto Rico

Flamenco este o plaja putin cunoscuta din Puerto Rico, apreciata pentru frumusetea ei naturala si pentru lipsa aglomeratiei in orice sezon. Imaginea idilica a plajei este creata de nisipul alb si apele stravezii. Gratie limpezimii apei, se fac scufundari aici in reciful de corali, unde zace epava unei nave scufundate in Al Doilea Razboi Mondial.

Regiunea in care se afla plaja este declarata zona protejata pentru pasarile tropicale si broastele testoase care isi fac aici cuibul.


2 Plaja Damouchari, Pelion, Grecia

Damouchari este o plaja necunoscuta, dintr-o destinatie la fel de putin populara a Greciei: peninsula Pelion. Oaza de frumusete azurie se afla intr-un golf natural, pe coasta estica a peninsulei. Plaja stancoasa si linistita, cu ape albastre, este frecventata mai mult de localnici, decat de turisti. Plantatiile de maslini cresc de pe plaja pana sus, pe munte.


3 Anse Coco, insula La Digue, Seychelles

Anse Coco este o plaja izolata din sudul insulei La Digue, Seychelles. Gratie izolarii sale si a peisajului salbatic, Anse Coco este considerata un adevarat paradis pentru cei care vor sa se relaxeze departe de zonele turistice. Plaja nisipoasa, presarata cu palmieri si vegetatie luxurianta, este scaldata de apele turcoaz ale Oceanului Indian.


4 Whitehaven Beach, insula Whitsunday, Australia

Whitehaven Beach este o plaja australiana care a obtinut mai multe premii pentru mediul sau nepoluat. Whitehaven se inscrie in topul celor mai ecologice plaje din lume. Nisipul contine 98% siliciu, care ii confera plajei aspectul sau de un alb stralucitor. Plaja nu se incalzeste sub razele soarelui, astfel incat turistii care vin aici pot sa mearga pe nisip cu picioarele goale.



Sursa foto: tanamatales.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea